May 30, 2016

Bevego förvärvar Profiduct AB


Efter en tids diskussioner så tecknade parterna, Profiduct AB och Bevego Byggplåt & Ventilation AB, ett avtal där Bevego förvärvar 100 % av aktierna i Profiduct AB.

Förvärvet genomfördes per den 30 april 2016.

Genom förvärvet så expanderar Bevego sin geografiska närvaro med produktion av, i huvudsak, rektangulära ventilationskanaler och ljuddämpare i närheten av Stockholm, Jönköping och Lund. Bevego har sedan tidigare redan en anläggning norr om Göteborg. Med dessa tre tillkommande enheter så får Bevego en väldigt bra geografisk täckning. Detta ligger helt i linje med Bevegos strategi att komma än närmare kund med ett komplett sortiment inom affärsområde ventilation.

Profiduct kommer initialt att drivas vidare som dotterbolag, under ledning av nuvarande VD Eva Grune, under en period för att sedan integreras in i Bevego.

Profiduct grundades för över 40 år sedan i Jönköping av Gunnar Hulting och 11 år senare så blev Bo Petterson delägare. Därefter så expanderade Bolaget med produktion i såväl Järna som Lund. De bägge ägarna har nu beslutat sig för att gå i pension men familjernas närvaro kommer ändå att bestå genom att deras arvingar med mångårig erfarenhet fortsatt kommer att jobba vidare i bolaget. Profiduct omsätter idag ca 50 MSEK och har 45 anställda.

 • Jan 23, 2020

  Megaborren redo för borrstart

  Nyheter Den 240 meter långa och 1 000 ton tunga tunnelborrmaskinen Elektra kommer att borra med en hastighet av 100 meter per vecka.
  663
 • Jan 22, 2020

  50 miljoner till forskarskola inom AI

  Nyheter En rad svenska företag kommer att delta i projektet, som till exempel Epiroc, Saab, Ericsson, Scania och wec360°.
  107
 • Jan 22, 2020

  Weland och Schunk bland Elmias bästa

  Branschnytt Nu har Elmia utsett premiärvinnarna i nyinstiftade Elmia Spark Award, utställare som gjort något alldeles extra av sitt mässdeltagande.
  122
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  226

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  19