Jun 13, 2017

Berg Kapell har gjort den största investeringen någonsin på 40 år


"Jobben har redan börjat ramla in".

-Vi har investerat i den modernaste högfrekvenssvetsmaskinen i branschen, skriver företaget i ett pressmeddelande. Svetsning med högfrekvens (HF) innebär sammanfogning av material genom att HF-energi i form av ett elektromagnetiskt fält (27,12 MHz) och tryck tillförs de materialytor som skall sammanfogas.

- Vi har undersökt marknaden och såg en möjlighet att utveckla vår verksamhet eftersom att det endast finns ett fåtal sådana maskiner i Europa.

Den nya maskinen har tillfört tre stycken nya arbetstillfällen på Berg Kapell.

Ett exempel på maskinens kapacitet är att ett jobb som förut tog 40-45 minuter att utföra tar nu istället 2-3 minuter att göra.  

-Vi kan med denna maskin åta oss jobb så som fönster till partytält, åkmadrasser, oljeläns med mera. Maskinen har stått hos oss i enbart två dagar men jobben har redan börjat ramla in, som bekräftade vår analys av marknaden, skriver företaget.

Berg Kapell grundades 1977 av Berg J O - ett företag med tillverkning av inredningar till Volvo Lastvagnars lastbilshytter. Berg Kapell är det företag som stått för utveckling när det gäller kapellösningar till lastbilar och släpvagnar. Rullkapellet togs fram på 80-talet och sedan skapades kapellskåpet 1990. Båda produkterna blev succe och säljs över hela Norden. Med åren har Berg Kapell breddat sitt tillverkningssortiment och kan nu erbjuda en mängd olika produkter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT