Foto: NHK.

Jan 21, 2019

Berg Kapell blir NHK


Det började med inredning till Volvos lastbilshytter. Nu är företaget en del av NHK och Bergskåpet möter den europeiska marknaden.

För över 40 år sedan grundade J-O Berg företaget Berg Kapell AB. Företaget som till en början tillverkade inredning till Volvo lastbilshytter har idag utvecklats till ett produktionsföretag inom PVC-tillverkning. Idag tillverkar man produkter såsom presenningar, draperier och lagerhallar, men verksamhetens rötter i lastbilsbranschen finns kvar än idag, där man gått från att tillverka gardiner och stolarnas klädsel till helhetslösningen Bergskåpet.

För tre år sedan förvärvades Berg Kapell AB av Norrlands Hall & Kapell AB. David Overall tillträdde som vd och delägare i Berg Kapell AB och under dessa tre år så har NHK:s expertis inom internationella affärer öppnat en marknad för Bergskåpet i hela Europa.

Det har varit tre framgångsrika år och ledningen har nu beslutat att Berg Kapell AB byter namn till Norrlands Hall & Kapell AB från årsskiftet 2018-2019.

NHK är idag mycket mer än bara PVC-produkter och nu adderas även lastbilspåbyggnader som affärsområde utöver reklam-, bygg- och montageavdelningen.

- NHK växer och Berg Kapell är en del av expansionen, säger NHK Groups VD Niklas Nordlund och fortsätter;

- Den dagliga driften kommer att fortsätta precis som vanligt för alla gamla kunder så där kommer man inte att märka någon skillnad. Vi vill också passa på att välkomna Berg Kapell AB med deras erfarna personal till NHK, avslutar Niklas Nordlund.

- Vi går mot en spännande framtid och jag ser fram emot att utveckla verksamheten i Umeå ännu mer med hjälp av NHK Group som idag är Nordens största koncern i PVC-branschen med cirka 200 medarbetare, säger David Overall, platschef Umeå.

NHK har täckt och skyddat utrustning och tillgångar sedan 1997 och har en av Europas modernaste tillverkningsanläggningar för produktion av PVC-produkter och storformatsprint. Anläggningen i Timrå har under senare år nära nog fördubblat ytan vilket gör att man kan arbeta även med de allra största formaten. Verksamheten är fördelad mellan främst fyra områden – produktion, montage, byggnation och reklam. 

NHK  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT