Berendsen Textil Service AB förvärvar Skräddarens Tvätt & Hyrservice AB. Foto: Berendsen.

Mar 26, 2019

Berendsen stärker sin position i norra Sverige


Köper Skräddarens Tvätt och Hyrservice som har lång erfarenhet av uppdrag mot norrländska industrin.

 

Berendsen Textil Service AB förvärvar Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB i Umeå. Berendsen Textil Service AB som är marknadsledande inom Textilservicebranschen i Sverige, omsatte över 2 miljarder kronor förra året. Företaget har egen närvaro på 24 orter i Sverige med huvudkontor i Malmö. Företaget sysselsätter 1300 personer i Sverige inom områdena Mattor, Cleanroom, Hotell & Restaurang, Vård, Workwear och Washroom. Med förvärvet stärker Berendsen sin position i Norra Sverige ytterligare.

Skräddarens grundades redan 1951 av bröderna Asser och Harry Jonsson, farbror och far till nuvarande vd och delägaren Niklas Jonsson. 2008 gick Martin Morin in som huvudägare i Skräddaren. I samband med förvärvet kommer Skräddarens ägare Niklas Jonsson tillsammans med resten av teamet att ansluta sig till Berendsen Sverige. Även Martin Morin kommer att vara behjälplig under en övergångsperiod för säkerställandet av ett så smidigt övertagande som möjligt.

– Jag är mycket glad över den här möjligheten. Genom Berendsens väl etablerade distributionskanaler har vi en stor möjlighet att öka vår tillväxt, säger Niklas Jonsson, VD på Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB.

– Skräddaren och Berendsen går väldigt väl ihop vad gäller produktsortiment och geografi, och våra varumärken har alltid strävat efter att alltid hålla våra kunder i framkant, säger Martin Morin, huvudägare av Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB.

– Det här är ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår position som marknadsledare inom marknaden för textilservice. säger Johanna Persson, VD för Berendsen Textil Service AB. Vi ser ytterligare potential i hela norra Sverige och förvärvet av Skräddaren är ett viktigt led i att möta marknaden i regionen på bästa sätt.

Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB har lång erfarenhet av att samverka med den norrländska industrin och andra kunder med inriktning på professionell tvätteriverksamhet i Norrland, med fokus på industri- och andra företagskunder. Företaget levererar idag arbetskläder, entrémattor, hotell- och restaurangtextilier. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT