Foto: Berco.

Oct 26, 2017

Berco får stororder på transportskåp till Infranord


Skapar egen produktionslina för den stora leveransen.

Volkswagen har vunnit en stor upphandling av 70 stycken VW transporter med Bercos Volymidi transportskåp.

Berco i Skellefteå är en av Sveriges största tillverkare av påbyggnadsskåp för lätta och tunga lastbilar. Skåpen levereras till alla på marknaden förekommande märken av transportbilar. 

Volymidi transportskåp är mindre än Volymax och används mycket av servicetekniker. VW Transporter är den i särklass populäraste transportbilen i mellanklassen. Infranord är ett statligt bolag som ägs till 100 procent av svenska staten och äger 2000 transportbilar. Bolaget har verksamhet inom anläggning, service samt övriga tjänster såsom tillverkning och renovering av järnvägsprodukter, mät- och maskintjänster.  

De stora fördelarna med Volymidi är inlastningshöjden som är gjord så det blir smidigt att lyfta in och ur saker utan att få en konstig arbetshöjd. En annan smart lösningen som finns som tillval är att luckorna går att fälla upp så man kan lasta in och ut med truck. Volymidi´s grundkonstruktion är snarlik vår beprövade Volymax skåp, vilket borgar för ett starkt och stabilt skåp och som avgjorde varför man valde Berco skåp istället för andra tillverkare av skåp, berättar Andreas Wikström konstruktör på Berco.

-I och med att vi fick en så stor order valde vi att skapa en egen produktionslina för dessa skåp, berättar Nicklas Berglund Produktionsledare. Nu kan vi anpassa denna lina för att maximalt optimera tillverkningen av dessa skåp vilket gör att vi kan hålla en hög och jämn takt vilket borgar för en hög kvalitet.

Det är Volkswagen Kista och team transportbilar, George Rudling, Erik Jansson och Niklas Nordqvist som har sålt bilarna till Infranord
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT