Mar 14, 2016

Berco dubblar produktionstakten


Berco stärker sin position som leverantör lätta transportskåp till lastbilar. Efterfrågan på lätta transportskåp har ökat markant och det syns i orderingången hos Berco som nu fördubblar produktionstakten.

Varje vecka tillverkar Berco åtta transportskåp som monteras på lätta transportbilar. Nu taktar man upp till 17 skåp per vecka i produktionslinjen i Degerbyns industriområde i Skellefteå. Berco kan se ökningen i orderingången fram till juli månad.

- Detta är en viktig milstolpe för oss på Berco! Det gör oss till en av de största tillverkare av transportskåp till lastbilar och det visar verkligen att kunder har ett stort intresse i våra produkter och vårt produktprogram, säger Jim Wallström, VD.


Berco tillverkar och säljer transportskåp till bland annat transportbilen Volkswagen Crafter. När man började med lätta transportskåp så började bolaget i en blygsam takt, men de senaste åren har Berco märkt av en ökning från år till år. Nu tillverkar bolaget flera transportskåp per dag i Bercos lokaler i Skellefteå.

Transportskåpen skickas från Skellefteå ned till hamnarna ibland annat Södertälje med lastbil. Där anlöper fartygen in med lastbilschassin från Tyskland. I hamnen monterar man fast skåpet, vindavvisare, bakgavellyft och stänkskärmar för att senare skicka dem till kunder över hela Sverige.

Berco Produktion planerar nu för att nyanställa. Utsikterna för 2016 ser bra ut. Det är en bra och stadig orderingång vilket gör att bolaget ser behov av att säkerställa att ökar kapaciteten. Berco erbjuder personer i Skellefteå anställning för att möta den ökade orderingången. I steg ett söker bolaget efter personal för produktionen.

- Vi kommer att takta upp den nya produktionslinjen i fördubblad takt i månadsskiftet april. Vår avsikt är att försöka erbjuda nya arbetstillfällen och det känns väldigt positivt, säger Nicklas Berglund, Produktionsledare på Berco Produktion i Skellefteå.

Berco är mycket stolta över sina skåp, som är konstruerat och byggt för vårt tuffa nordiska klimat. Stor kraft har lagts ner på materialval, styrka i konstruktionen och smarta lösningar. Sammantaget gör detta att bolaget har fått ett starkt och lätt transportskåp. Men det mest glädjande är att deras kunder fortsätter att välja Berco transportskåp gång efter gång, detta kan bara betyda en sak. Berco har ett av marknadens absolut bästa transportskåp.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT