Foto: Lernia.

Mar 11, 2021

Bemanningsföretaget som går mot strömmen


Efter ett skakigt år för bemanningsbranschen tar Lernia täten. Bakom framgångarna ligger bland annat en stark tillväxt i region Väst.

I 100 år har Lernia kompetensutvecklat svensk arbetskraft och de senaste 20 åren har Lernia bemannat svensk industri.

Efter ett tufft år för bemanningsbranschen visar  nya siffror visar att Lernia Bemanning går emot strömmen. Enligt en ny rapport från Almega är Lernia nu den största aktören inom bemanning av yrkesarbetare.

Trots att det varit ett skakigt år på arbetsmarknaden där många företag dragit ned på personal går det alltså bra för Lernia. Under det fjärde kvartalet 2020 ökade omsättningen med 2 procent jämfört med året innan, trots pågående pandemi. Detta att jämföra med branschen totalt som visade en negativ utveckling under det fjärde kvartalet 2020, med en minskad omsättning med 7,5 procent jämfört med samma period 2019 visar Kompetensföretagens kvartalsrapport.

Bakom framgångarna ligger bland annat en stark tillväxt i region Väst. Även detta går emot branschen generellt – siffrorna för alla kompetensföretag visar att omsättningen i Västra Sverige minskade med 4,8 procent.

-Det är onekligen ett styrkebesked att vi nu är största bemanningsföretaget inom yrkesarbetare, särskilt efter ett år som varit allt annat än enkelt för hela branschen. Vi har en bra mix av kunder i olika branscher och förstås stor kompetens hos våra medarbetare runt om i landet vilket visar sig i de fina resultat vi gör, säger Christian Hultén, nytillträdd divisionschef för Lernia Bemanning.

 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117