Nortons nya navrondeller Quantum3 med 4,2 mm tjocklek är speciellt avsedda för fasning och fogberedning i samband med svetsningsarbeten. Foto: Saint-Gobain.

Mar 14, 2017

Bekvämare och snabbare fogberedning med ny navrondell


Fasning och fogberedning krävs för att får en stark och hållbar svetsfog. Norton lanserar nu ett nytt sortiment navrondeller.

De nya navrondellerna, som har beteckningen Quantum3, ger snabbare slipning och har lägre vibrationsnivå enligt tillverkaren.

Norton Quantum3 navrondeller för fogberedning har 4,2 mm tjocklek och finns i diametrarna 115, 125, 150, 180 och 230 mm. De är avsedda för användning i vinkelslipmaskin för slipning av kolstål, höglegerade kromlegeringar, rostfritt och andra hårda legeringar. Norton Quantum3 är s.k. järnfri, dvs. innehållet av järn, klor och svavel är mindre än 0,1 % vilket eliminerar risken för föroreningar på arbetsstycket.

Nortons nya navrondell för fogberedning Quantum3 är tillverkad med ett nytt slipmedel som i kombination med ett kraftigare bindemedel ger högre avverkningshastighet och längre livslängd i kombination högre komfort för operatören. Tester har enligt tillverkaren visat att en Quantum3 navrondell avverkar upp till 70 % mer material än andra navrondeller med keramiskt slipmedel. Den längre livslängden medför även färre avbrottstider för rondellbyten och mindre avfall då färre rondeller förbrukas. Norton Quantum3 har också lägre vibrationsnivå som i kombination med att slipningen kan utföras med lägre arbetstryck gör arbetet bekvämare för operatören.

”Nu kan fogberedning äntligen bli bekvämare för operatören tack vare den lägre vibrationsnivån. Dessutom går arbetet snabbare samtidigt som Quantum3 har mycket lång livslängd vilket ger högre produktivitet.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT