VD Per Bertland.

Aug 8, 2018

Beijer Ref förvärvar ledande luftkonditioneringsföretag


Stärker koncernens ställning inom HVAC-segmentet i Beijer Refs största region Södra Europa.

Beijer Ref AB har förvärvat Lumelco S.A. Affären stärker koncernens ställning inom HVAC-segmentet i Beijer Refs största region Södra Europa.

Lumelco grundades 1963 och är idag ett av de ledande företagen inom försäljning av luftkonditioneringsprodukter med verksamhet i Spanien och Portugal. Bolaget är inriktat på distribution av ledande varumärken inom både det privata och professionella segmentet. Lumelco har ett nära samarbete med Mitsubishi Heavy Industries och har exklusiva rättigheter att distribuera varumärket sedan mer än 35 år. Lumelco har även andra ledande varumärken i sitt erbjudande avseende solvärmesystem och produkter för industriell uppvärmning.

Lumelcos huvudkontor ligger i Madrid. Bolaget har totalt 65 anställda och omsättningen 2017 uppgick till cirka 400 miljoner kronor. Företaget har god lönsamhet och verksamheten kommer att bedrivas vidare i sin befintliga form under varumärket Lumelco.

Beijer Ref förvärvar Lumelco huvudsakligen av familjen Lumbreras och Diana Capital, ett spanskt private equity-bolag.

Per Bertland, CEO Beijer Ref, kommenterar:

”Med förvärvet av Lumelco växer vi inom HVAC-segmentet vilket är helt i linje med vår strategi. Behovet av luftkonditionering växer, i synnerhet i södra Europa. Nu stärker vi vår affär ytterligare med en distributör som är tätt knuten till ett av våra huvudvarumärken inom HVAC - Mitsubishi Heavy Industries. Vi distribuerar sedan tidigare MHI luftkonditionering och värmepumpar i Storbritannien, Irland, Holland, Norden, Ungern, Australien och Nya Zeeland. Nu lägger vi till Spanien och Portugal vilket är mycket välkommet.”

Övertagandet sker omedelbart men påverkar endast resultatet marginellt 2018. Förvärvet bedöms ge långsiktigt positiva effekter på såväl omsättning som resultat.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT