Foto: Beckhoff Automation.

Jan 28, 2019

Beckhoff Automation AB och Knightec inleder samarbete kring Industri 4.0


Beckhoff och Knightec har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering

Digitalisering i industrin, eller Industri 4.0, är ett enormt utvecklingsområde där automatisering, Internet of Things och säkra uppkopplade produkter är exempel på tillämpningar. Bristen på kompetens är av många kunder ett definierat hinder för att ta steget fullt ut in i Industri 4.0.

Beckhoff och Knightec har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering. Tillsammans ska företagen arbeta för att lyfta nyttjandegraden av automation på den svenska marknaden och samtidigt hjälpa företag att ta automation till nästa nivå.

Beckhoff under flera år utvecklat produkter och system som skall underlätta utvecklingen och göra det enkelt för automationsföretagen att ta steget. Konsultföretaget Knightec har c:a 700 ingenjörer med spetskompetens och erfarenhet från traditionella styrsystem, PLC och HMI lösningar till Molnlösningar, Machine Learning och AI. Beckhoff kommer tillhandhålla teknik och Knightec konsultstöd.

– Jag ser Beckhoff och Knightec som en bra kombination. Samarbete är centralt inom Industri 4.0 och jag är övertygad om att det kommer att komma industrin i Sverige till nytta. Vi är bara början av samarbetet och ser fram emot att det kommer växa, säger Stefan Hanhela, Area Sales Manager på Beckhoff.

Samarbetet inleds direkt:

– Vi kommer att utbilda oss på deras produkter så vi kan bidra med konsulter som både kan produkterna och har digitaliseringskunnandet. Tillsammans med Beckhoff kommer vi kunna erbjuda kunderna helhetslösningar för automatisering och digitalisering av produktion och processer, avslutar Erik Netz, Business Unit Manager för Systems på Knightec.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT