Anders Dahlkvist

Anders Dahlkvist, Bearbetningscenter i Västernorrland. Foto: DMG MORI.

Oct 12, 2020

Bearbetningscenter i Västernorrland växlar upp


Höjer automationsgraden ytterligare, något man satsar på för att öka sin konkurrenskraft.

Bearbetningscenter i Västernorrland har köpt en CLX 450 V6 med Robo2Go från DMG MORI Sweden. Anledningen till att de valde den här lösningen är att de uppskattar den kompakta flexibla lösningen med en lättprogrammerad robot och man ser DMG MORI som ett kvalitetsmärke och en stark partner på den svenska marknaden.

Bearbetningscenter i Västernorrland AB i Kramfors grundades 1992. Företaget har specialiserat sig på skärande bearbetning och är en komplett komponenttillverkare med allt från att svarva/fräsa i CNC-maskiner, mäta och kontrollera fina toleranser i avancerade mätmaskiner till att slutföra enklare montering.

Företaget har ca 30 medarbetare som jobbar med legotillverkning mot främst maskinbyggare, tillverkare av mobil och stationär hydraulik i Sverige.

Den nya maskinen har både robot och stångmagasin, en anläggning som främst ska fokusera på små serier, snabba omställ och kunna vara flexibel då råämnet kommer variera från stång och kapade kuts.

-I och med att vi kan köra obemannat både via stångmagasinet och roboten så räknar vi med att få ut många timmar och samtidigt frigöra operatörstid. Det blir ett steg i att höja automationsgraden ytterligare, något som vi satsat mycket på de senaste åren för att vara konkurrenskraftiga, säger Anders Dahlkvist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT