MS6015 serien.

Sep 28, 2017

Bearbetning av små detaljer


Ny sort från Mitsubishi.

För att förbättra resultatet vid bearbetning av små detaljer, har Mitsubishi Materials nu tagit fram en ny skärsort till sitt omfattande högpresterande svarvsortiment.
Idealisk till längdsvarvar vid komplexa former på detaljen, är den nya MS6015-sorten valet för kol- och automatstål.

Den nya PVD-belagda sorten kombinerar speciellt framtaget hårdmetallsubstrat och en nyutvecklad beläggning som ger en förbättrad slitstyrka som avsevärt förlänger livslängden och möter de krav som tillverkarna har för längre serietillverkning och obemannad körning. Till skillnad från konventionella TiAlN-belagda sorter, använder den nya MS6015 en innovativ TiCN flerskiktsbeläggning med en hårdhet över 3000HV. Den nya beläggningstekniken ger överlägsen slitstyrka och motverkar påkletning och resultatet blir enastående.
Nya sorten MS6015 har en extremt låg friktionskoefficient som förhindrar löseggsbildning och garanterar att spånorna smidigt transporteras från skärstället. Kunder vittnar om effektiv spånevakuering med en avsevärt förbättrad produktivitet, verktygslivslängd och prestanda genom att spåntrassel elimineras och leds bort från de bearbetade komponenterna.

Mitsubishi Materials har också utvecklat denna imponerande nya sort med en minustolerans på nosradien för att säkerställa exakthet på hålkärlsradier på arbetsstycken. Minustolerans är tillgänglig med beteckningar 01M, 02M och 04M vilka har en precisionshörnradie på 0.08 mm, 0.18 mm respektive 0.38 mm. Den nya sorten har lanserats med tre spånbrytare som möter kraven i moderna applikationer. R-SS-spånbrytaren utmärker sig speciellt för finbearbetning i automatsvarvar. Den parallella spånbrytaren ger exceptionell spånkontroll vid bearbetning vid låga matningshastigheter medan R-SN-brytaren fokuserar på behoven vid låga till medelhöga matningshastigheter.
För mer allsidig dyksvarvning och kopiersvarvning har SMG-brytaren en 3D-sintrad geometri som ger ett extremt skarpt skärförlopp med oöverträffad spånkontroll under långa ingreppstider. Kapabel att bearbeta med skärhastigheter under 150 m/min med matningshastigheter upp till 0,15 mm/varv, finns dessa positiva hårdmetallsskär (7°) för närvarande i CCGT- och DCGT- geometri.

Kombinationen av en innovativ geometri, sort (hårdmetallsubstrat) och PVD-beläggning har visat sig öka verktygslivslängden från 30 till 60 % beroende på applikation. Utöver detta bekräftar nya MS6015 att precisionen på detaljerna och skärets livslängd långt överstiger resultaten från alternativa produktsortiment.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT