Jun 13, 2016

BE Group: 31Plus - ny syrafast plåt


316Plus passar i många olika slags applikationer, bland annat fasader, vattenrening, tankar, värmeväxlare och inom processindustrin.

BILLIGARE OCH I MÅNGA sammanhang även bättre. Så skulle man lite kaxigt kunna beskriva den nya rostfria plåten 316Plus från Outokumpu.

Tack vare BE Groups långvariga samarbete med den finska jätten inom rostfritt stål så finns plåten nu tillgänglig för leverans i flera dimensioner.

– 316Plus är en syrafast kvalitet där man sänkt molybdenhalten och istället ökat andelen krom. Kromet är billigare och ger i vissa fall även bättre korrosionsbeständighet jämfört med den vanliga 316-plåten, säger en nöjd Stefan Nilsson, BE Groups produktchef för rostfritt stål.

Passar olika applikationer
316Plus passar i många olika applikationer, bland annat fasader, vattenrening, tankar, värmeväxlare och inom processindustrin. Dessutom är priset som sagt konkurrenskraftigt.

– Den nya plåten gör BE Group ännu starkare på rostfritt, konstaterar Stefan Nilsson.

För att ge nyfikna kunder en möjlighet att bekanta sig med 316Plus, genomför BE Group och Outokumpu en gemensam roadshow under våren och hösten 2016. Den 10:e maj besöktes Karlstad, och den 26:e samma månad var det dags för Sundsvall. Till hösten rullar det vidare till bland annat Norrköping, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Roadshow 2016
– Vi bjuder in kunder till våra säljkontor, där presenterar vi den nya plåten, dess egenskaper och fördelar och kunderna har möjlighet att ställa frågor till våra produktspecialister. Som avslutning kan de som vill stanna kvar och äta en bit mat tillsammans, säger Stefan Nilsson.

Roadshowen är en viktig del av BE Groups helhetstänkande, där den lokala närvaron, den höga kvalitets- och servicenivån samt de långsiktiga relationerna är prioriterade värden.

– Vi ska inte bara vara en leverantör av plåt, vi ska vara ett stöd åt våra kunder och erbjuda dem ny kunskap, ny teknologi och produktutveckling. Det är en av våra stora styrkor som leverantör, och något som skiljer oss från många av våra konkurrenter, avslutar Stefan Nilsson.

Den nya rostfria plåten 316Plus finns tillgänglig för leverans i tjocklekarna:
0,8 mm, 1,0 mm, 1,25 mm, 1,5 mm och 2.0 mm. Det går också bra att beställa enstaka provplåtar.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT