Nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” från Linde Material Handling förbättrar förarens sikt över gafflarna avsevärt – framför allt vid lastning och lossning. Foto: Linde Material Handling.

Dec 19, 2017

Bättre sikt för ökad säkerhet


Nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ”View” från Linde Material Handling förbättrar förarens sikt över gafflarna avsevärt – framför allt vid lastning och lossning.

 

Tack vare den förbättrade sikten undviks skador på gods, utrustning och truckar. Aggregatet är tillgängligt för alla elektriska och dieseldrivna motviktstruckar med lastkapacitet mellan 1,2–5,0 ton.

I många industrier har gaffelspridning och sidoförskjutning blivit oumbärligt när exakt lastning på millimeternivå blir viktig. Genom att flytta gafflarna åt sidorna kan föraren placera last snabbare och mer exakt. Lika viktigt är det med fri sikt över gafflar, masten, gaffelvagn samt gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregat för att kunna transportera last säkert och mer exakt. Här identifierade Lindes produktutveckling möjligheter till förbättring.

– Vårt mål var att förbättra förarens sikt för att förenkla deras arbete och göra processer säkrare. Under utvecklingen upptäckte vi att flera mindre synfält är effektivare än ett fåtal större, säger Frank Bergmann, Product Manager Counterbalanced Trucks på Linde Material Handling.

Sidoföringscylindern placerades i en något höjd position och gaffelspridningscylindern i mitten, vilket resulterade i nya synfält. Fasade plåtar och användningen av rör istället för slangar bidrar också till att föraren får en bättre sikt över gafflarna. En annan positiv effekt av de nya rören är att de skyddar mot skador orsakade av kollisioner, vilket ökar tillgängligheten.

Bäst sikt i de vanligaste lyfthöjderna

Lösningen optimerades för lyfthöjder mellan 700-1400 millimeter. Det är framför allt i det spannet pallkorgar staplas eller lastbilar lastas och lossas.

– Med det nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ger vi kunderna en nyckel till ökad säkerhet och effektivitet vid truckanvändning, säger Frank Bergmann.

Flexibilitet finns vid montering av aggregatet. Kunder med individuellt bultade gafflar kan också använda den nya lösningen, då aggregatets balkar har tre pilothål var. Gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet levereras direkt från fabrik och finns tillgänglig i Lindes sortiment av originaldelar. Underhåll utförs av Lindes serviceorganisation.

Det nya aggregatet är en del av Lindes säkerhetskoncept ”Vision Zero – Safety in your world”. Konceptet består av företagets hela utbud av säkerhetsorienterade tekniska innovationer för truckar samt intelligenta förarstödsystem, brett utbildningsutbud och konsulttjänster. Vision Zero är ett omfattande arbete som ska eliminera arbetsrelaterade olyckor inom materialhantering.

– Säkerhet är en av nyckelfaktorerna för en förbättrad verksamhet. Det är anledningen till varför vår vision är att hjälpa kunderna eliminera olyckor. Vision Zero är vårt bidrag till en säkrare och mer produktiv framtid, säger Andreas Krinninger, styrelseordförande för Linde Material Handling.

Linde Material Handling, som ingår i KION Group, räknas till en av världens ledande tillverkare av motvikts- och lagertruckar och är marknadsledande i Europa. Som ett internationellt företag, finns Linde Material Handling verksamt med nio produktions- och monteringsfabriker runt om i världen, och har ett globalt sälj- och servicenätverk med kontor i mer än 100 länder. Under räkenskapsåret 2014 hade Linde Material Handling ca 13 900  anställda världen över och genererade en omsättning på 3,077 miljarder EUR (ca 29 miljarder SEK).
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT