Foto: Outokumpu Avesta Mill.

Feb 3, 2017

Bättre för operatörerna när Outokumpu Avesta digitaliserar


ÅF har fått uppdraget att ta fram ett nytt system.

 

Operatörer som arbetar inom processen kommer att få en bättre arbetsmiljö genom ett förenklat arbetssätt med det nya systemet, som även inkluderar en digitaliserad mottagningskontroll med moderna handhållna ”plattor”.

Det nya råvarulastningssystemet knyter ihop den fysiska produktionsprocessen med överordnade system och skapar även en bra grund för ytterligare digitalisering. Uppdraget omfattar en komplett leverans innehållande ny kommunikationsutrustning för transportvagnar, design och utveckling av mjukvara för kommunikation och produktion samt installation och idrifttagning.

Det nya systemet planeras att installeras i mitten av 2017.

Outokumpu Stainless i Avesta omfattar stålverk och valsverk för varm- och kallvalsning där man producerar coils och plåt i rostfritt material där 75-90% av råvaran är återvunnet skrot.Tyngdpunkten ligger på speciallegeringar som t.ex. duplexa stål. I Avesta finns även ett utvecklingscenter.

Nina Leskinen, Råvaruchef Avesta: ”Med ett modernt system för råvaruhantering uppfyller vi ökande krav på tillförlitlighet i hela lastningsprocessen. ÅFs erfarenhet och kompetens av industriell IT och liknande uppdrag gjorde att vi valde ÅF”.

”Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende från Outokumpu och vi ser fram emot att fortsätta utveckla industriell IT som är baserat på modern teknik och beprövade erfarenheter, vilket också öppnar upp för koncept som Industri 4.0”, Säger David Andersson Sektionschef Industriell IT.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    83

SENASTE NYTT