May 20, 2020

Batchsize one: Det ultimata målet


Batchsize one har blivit en praktisk verklighet - och i vissa applikationer kan det vara det enda realistiska tillvägagångssättet.


I B&Rs egen tillverkning av industriella datorer, finns det 250 miljarder möjliga konfigurationer - så ”make-to-stock” är inte ett alternativ.

Kostnadseffektiv, effektiv ”batch-to-one” tillverkning är det enda alternativet i B&R´s smarta fabrik, som har varit i drift sedan 2009.

Idag kommersialiseras automationsteknologier som möjliggör den smarta fabriken att anpassa sig efter morgondagens produktion och nya typer av förpackningar.

Denna nya generation av maskiner är ett måste om producenterna ska möta förväntningarna på ett kostnadseffektivt sätt. Konsumenterna blir allt mer vana vid att få exakt vad de vill, snabbt och online.

Produktionsserier som bokstavligen består av en produkt passar inte alla produktkategorier, men samma teknik som gäller för automatisering av varierade förpackningar, kundanpassning, korta produktionskörningar med frekventa produktbyten och tillverkning av begränsade tidserbjudanden. Batchsize one är det ultimata tillkännagivandet av dessa marknadstrender.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT