Alf Ekström, vd och koncernchef i Kabe. Foto: Kabe.

May 15, 2019

Bästa kvartalsresultatet någonsin för husvagnstillverkaren


Men totalmarknaden alltmer avvaktande.

"Efter många års kontinuerlig uppgång har totalmarknaden för husvagnar och husbilar i Norden blivit mer avvaktande", skriver Kabe i delårsrapporten. KABE-koncernen har därför under kvartalet gjort anpassningar för en eventuell förändrad marknadssituation och redovisar ändå ett starkt kvartal.

Nettoomsättningen uppgick till 652 Mkr (589). Resultat efter skatt uppgick till 38 Mkr (33), en ökning med 15%. Rörelseresultatet uppgick till 48 Mkr (44), en ökning med 9%.

”Leveransförseningar från en del underleverantörer av vitala komponenter under hösten 2017 påverkade och försenade Kabes leveranser till återförsäljare under 2018 med höjda lagervolymer av både nya och begagnade fordon som följd,” skriver Kabe.

Kabe bedömer dock att de ökade lagernivåerna hos återförsäljarna kommer att påverka verksamhetsåret 2019 och har därför gjort vissa produktionsanpassningar.

Medan omsättningen ökade 11% minskade rörelsemarginalen marginellt till 7,4% (7,5), främst beroende på genomförda produktionsanpassningar. Rörelseresultatet är trots detta det bästa någonsin under ett kvartal.
 • Jan 23, 2020

  Megaborren redo för borrstart

  Nyheter Den 240 meter långa och 1 000 ton tunga tunnelborrmaskinen Elektra kommer att borra med en hastighet av 100 meter per vecka.
  663
 • Jan 22, 2020

  50 miljoner till forskarskola inom AI

  Nyheter En rad svenska företag kommer att delta i projektet, som till exempel Epiroc, Saab, Ericsson, Scania och wec360°.
  107
 • Jan 22, 2020

  Weland och Schunk bland Elmias bästa

  Branschnytt Nu har Elmia utsett premiärvinnarna i nyinstiftade Elmia Spark Award, utställare som gjort något alldeles extra av sitt mässdeltagande.
  122
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  226

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  19