Alf Ekström, vd och koncernchef i Kabe. Foto: Kabe.

May 15, 2019

Bästa kvartalsresultatet någonsin för husvagnstillverkaren


Men totalmarknaden alltmer avvaktande.

"Efter många års kontinuerlig uppgång har totalmarknaden för husvagnar och husbilar i Norden blivit mer avvaktande", skriver Kabe i delårsrapporten. KABE-koncernen har därför under kvartalet gjort anpassningar för en eventuell förändrad marknadssituation och redovisar ändå ett starkt kvartal.

Nettoomsättningen uppgick till 652 Mkr (589). Resultat efter skatt uppgick till 38 Mkr (33), en ökning med 15%. Rörelseresultatet uppgick till 48 Mkr (44), en ökning med 9%.

”Leveransförseningar från en del underleverantörer av vitala komponenter under hösten 2017 påverkade och försenade Kabes leveranser till återförsäljare under 2018 med höjda lagervolymer av både nya och begagnade fordon som följd,” skriver Kabe.

Kabe bedömer dock att de ökade lagernivåerna hos återförsäljarna kommer att påverka verksamhetsåret 2019 och har därför gjort vissa produktionsanpassningar.

Medan omsättningen ökade 11% minskade rörelsemarginalen marginellt till 7,4% (7,5), främst beroende på genomförda produktionsanpassningar. Rörelseresultatet är trots detta det bästa någonsin under ett kvartal.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT