Oct 13, 2017

BASF möter framtidens behov inom bilindustrin


Under Stora Leverantörsdagen den 19 oktober deltar BASF både som sponsor och som utställare och presenterar sin breda produktportfölj för fordonsindustrin.

 

BASF deltar återigen som sponsor och utställare på Stora Levarantörsdagen, norra Europas största mötesplats för fordonstillverkare, leverantörsindustri och andra intressenter till automotivesektorn. Ett flertal utställare, och mer än 400 deltagare är anmälda till konferensen som i år har temat “The Future is here“.

Innovationer med hållbarhet i fokus

”Fordonsindustrin är en industri som står inför utmaningar såväl nationellt som globalt“, säger Fredrik Sidahl, VD för Fordonskomponentgruppen (FKG) “Vi pratar om nya former av mobilitet och transportsystem som kommer att ha konsekvenser ända ner på leverantörsnivå.“

Som stor leverantör till fordonsindustrin, vill BASF vara med och bidra för att möta framtidens behov inom industrin. ”Vi som materialleverantör befinner oss väldigt tidigt i värdekedjan, och har därför möjlighet att skapa innovativa lösningar för klimatsmarta material”, säger Lars Gustafsson, Public Affairs Manager hos BASF i Sverige. ”Som exempel kan vi nämna lättviktsmaterial, fyrvägskatalysatorer, bränsletillsatser, elektro-mobilitet och lacker”, fortsätter han.

Fossilfria material

BASF erbjuder flera materialalternativ för att hjälpa våra kunder att minska sin klimatpåverkan. ”Genom biomassbalans-metoden, likt metoden för grön el, kan vi producera de flesta av våra produkter från förnyelsebar råvara vilket hjälper våra kunder att minska sitt koldioxidavtryck”, berättar Lars Gustafsson. ”Med innovativa produkter och hållbara lösningar önskar vi på BASF att hjälpa fordonsindustrin att växa, samtidigt som vi tar ett ansvar för miljön.”

Varmt välkommen att besöka oss under Stora Leverantörsdagen den 19:e oktober, för att höra mer om BASF’s hållbara lösningar inom fordons-industrin.

På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. De cirka 114.000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och nästan alla världens länder. Vår portfölj består av de fem segmenten; Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions and Oil & Gas. BASF omsatte runt 58 miljarder € under 2016. BASF’s aktier handlas på börserna i Frankfurt (BAS), London (BFA) och Zürich (BAS). Ytterligare information finns på www.basf.com

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT