Linus Rosenius, ny försäljningsingenjör. Foto: Scandinavian Terrain Vehicle.

Jun 9, 2017

Bandvagnstillverkaren anställer nyckelperson med internationellt fokus


Han har gedigen erfarenhet från bland andra Alimak Hek och GKN Aerospace och ser stora möjligheter att STV kan bli bandvagnsbranschens Tesla.

Linus Rosenius blir ny försäljningsingenjör på bandvagnstillverkaren Scandinavian Terrain Vehicles (STV). Han kommer närmast från en befattning som projektledare vid Alimak Hek. Tidigare har han också arbetat på GKN Aerospace i Trollhättan med flygmotorer och inköpsutveckling. Linus Rosenius tillträder den 12 juni.

Med drygt 11 års erfarenhet av såväl teknisk försäljning, projektledning och global försäljning blir Linus Rosenius en nyckelperson i Scandinavian Terrain Vehicles fortsatta expansion.

- Att få jobba med bandvagnar på STV känns väldigt inspirerande, säger Linus Rosenius. I mina ögon kan STV bli bandvagnsbranschens Tesla. De ligger tekniskt i framkant och driver utvecklingen framåt med starkt kundfokus som ledord. Lanseringen av den nya bandvagnen är bara ett exempel. Jag ser verkligen fram mot mitt nya uppdrag, säger Linus Rosenius.

Linus har en utbildning som civilingenjör med inriktning maskinteknik vid LTU, Luleå och har även bedrivit studier i USA. I sitt arbete på STV skall han arbeta med att marknadsföra och sälja företagets bandvagnar och utrustningar internationellt.

- Scandinavian Terrain Vehicles är inne i en expansiv internationell fas just nu, säger Jim Wallström VD på Scandinavian Terrain Vehicles AB. Med en ny lansering av ny bandvagn tänker vi befästa vår starka ställning på den svenska marknaden och framförallt på den internationella marknaden. Linus Rosenius kommer med sin erfarenhet och bakgrund att spela en nyckelroll i arbetet att ta Scandinavian Terrain Vehicles vidare mot nya framgångar.

STV’s verksamhetsområde innefattar tillverkning av nya bandvagnar, uppgradering av bandvagnar, uthyrning av bandvagnar samt påbyggnader såsom fasta flak, kranar och lastväxlare. STV konstruerar och bygger bandvagnar till alla verksamheter där det finns behov av terränggående fordon. Elkraftindustrin, olja och gas, prospektering, logistik, räddningstjänster är bara några exempel. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT