Australien. Foto: Pixabay.

Jun 29, 2018

BAE Systems vald som leverantör av Australiens nya fregatter


Gratuleras av Saab Australien som redan tidigare valts som leverantör av det taktiska gränssnittet.

-Kombinationen av BAE Systems utmärkta design av fregatten Type 26 och Saabs taktiska gränssnitt som baseras på stridsledningssystemet 9LV Combat Management System kommer att ge Australiens flotta en förmåga i världsklass, säger Andy Keough, VD för Saab Australien. Vi är mycket glada att BAE Systems Australia valts som leverantör och att vi nu ska samarbeta för att ytterligare stärka arbetet runt design- och utvecklingsprocesserna. Vi ser fram emot att sätta igång med arbetet.

Saab Australien och BAE Systems Australien samarbetar sedan en lång tid tillbaka inom flera olika marina program, som det framgångsrika ANZAC-fregattprogrammet och vi ser nu fram emot att samarbeta även inom Future Frigate-programmet, skriver försvarsföretaget i ett pressmeddelande.

I oktober 2017 stod det klart att Saab Australien valts som leverantör för att utveckla och leverera det taktiska gränssnittet för de nio nya fartyg som ska byggas inom programmet. 

Saab har haft verksamhet i Australien i 31 år och har under den tiden stöttat den australiska flottan. Australien valde Saabs stridsledningssystem 9LV Combat Management System till ANZAC-fregatterna 1987 och systemet är nu installerat eller under kontrakt för leverans på fyra av flottans fartygsklasser, ombord på totalt 24 fartyg. För programmet Future Frigate ska 9LVs taktiska gränssnitt integreras med det amerikanska systemet Aegis och den australiska fasstyrda antennen CEA.

 -Vår delaktighet i det här projektet betyder mycket för regionen South Australia, säger Keough. Vi har under det senaste halvåret anställt ett sextiotal medarbetare och Future Frigate-projektet kommer att innebära ytterligare cirka 200 arbetstillfällen under programmets livslängd.

Några exempel på Saab Australiens engagemang i regionen är uppbyggnaden av ett centrum för forskning och systemutveckling i Adelaide och nära samarbeten med lokala universitet och tekniska gymnasier och skolor för att stödja tillgången på utbildade ingenjörer i framtiden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT