BONUS. Foto: BAE Systems Bofors.

Oct 12, 2018

BAE Systems Bofors i Karlskoga får order från NATO


Karlskogaenheten får tillverkningsuppdraget för leveranser till amerikanska armén.

Amerikanska armén lägger till BAE Systems Bofors 155mm BONUS-ammunition till sin operativa förmåga genom ett kontrakt med NSPA (NATO:s upphandlingsorganisation).

BONUS, kvalificerad av amerikanska armén, är en precisionsstyrd ammunition utformad för att bekämpa tungt bepansrade mål och kan skjutas från alla 155-millimeter artillerisystem inklusive Archer, M109 och M777.

-BONUS beprövade tillförlitlighet och prestanda gör den till en idealisk lösning för amerikanska armén, som fortsätter att investera i avancerade tekniska system för sina styrkor, säger Lena Gillström, VD för BAE Systems Weapon Systems-verksamhet i Sverige.

Amerikanska armén ansluter i och med detta till ett antal internationella motsvarigheter som utnyttjar denna ammunition, eftersom intresset för BONUS fortsätter att växa över hela världen. Förutom USA, så används BONUS av flera andra länder, inkluderande bl.a. Sverige, Finland, Frankrike och Norge.

-Detta kontrakt främjar vår ledande position som innovatör och leverantör av smart ammunition nu och i framtiden.

BONUS utvecklas och tillverkas av BAE Systems Bofors i Sverige och Nexter i Frankrike.

Granaterna kommer att produceras av BAE Systems Bofors i Karlskoga, med betydande delsystemleveranser från Nexter, Frankrike. Arbetet kommer att påbörjas omedelbart och leveranser är planerad att genomföras under 2019 – 2020. 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT