Mats Blåder. Foto: Bäckman Blästermaskiner.

Sep 21, 2020

Bäckman Blästermaskiner levererar till Smålands Stålgjuteri


Det expansiva företaget i Eksjö beställer ny blästeranläggning.

Smålands Stålgjuteri AB i Eksjö designar och levererar stålgjutna detaljer. Företaget är ett familjeföretag i andra generationen med 32 anställda och ägs och drivs av tre bröder Ytterell.

Leif Ytterell, VD Smålands Stålgjuteri AB:

-Efterfrågan har ökat på företagets tjänster de senaste åren och det har blivit dags att byta ut vår blästerutrustning till en ny och modernare med en större kapacitet. När det gäller val av leverantör har vi en kund-leverantörs-relation sedan många år med Bäckman Blästermaskiner så det blev ett naturligt val. Att Bäckman Blästermaskiner är en av marknadens ledande leverantörer av denna typ av utrustning gjorde inte valet svårare, säger Leif Ytterell, VD Stålgjuteri.

Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner AB:

-Vi är mycket nöjda med de produkter vi under årens lopp har köpt in från Smålands Stålgjuteri. Vi är naturligtvis glada att få leverera en ny anläggning till det expansiva företaget. Gjuteriet får nu en bättre och modernare blästeranläggning, helt anpassad efter deras behov av att kunna blästra större volymer.

Bäckman Blästermaskiner AB i Filipstad och SBM AB (Svensk Blästring & Maskinteknik AB) i Laholm är tillsammans Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning. Företagen har tillsammans 25 anställda och omsatte 2019 ca 55 miljoner SEK.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT