Foto: Sandvik Coromant.

Apr 18, 2018

Axla utmaningarna inom spårsvarvning


Innovativt system för axiell spårsvarvning ger oöverträffad bearbetningssäkerhet.

 Sandvik Coromant presenterar CoroCut® QF, ett nytt koncept som är särskilt utvecklat för axiell spårsvarvning. CoroCut QF är konstruerat för oöverträffad tillförlitlighet och överlägsen bearbetningssäkerhet även vid bearbetning av djupa och smala axiella spår, men gör det också lättare komma åt svåråtkomliga detaljer.

”Vid bearbetning av axiella spår kan spånor lätt fastna i spåret och försämra produktionens effektivitet. Det är därför det är så viktigt med processtabilitet”, förklarar Jenny Claus, Product Manager för avstickning och spårsvarvning vid Sandvik Coromant. ”CoroCut QF har en stark design för att ge hög bladstyvhet, och precisionstillförsel av skärvätska hjälper ytterligare till att uppnå framgångsrik och upprepningsbar axiell spårsvarvning. Skäret är faktiskt lutat för extra stabilitet, medan en innovativ spårkonstruktion säkerställer fastspänning med rätt klämkraft. Särskilda skenor på ovansidan, undersidan och bakom skäret förbättrar också bearbetningssäkerheten genom att minimera skärrörelserna.”

Ytterligare egenskaper hos CoroCut QF som höjer processtabiliteten inkluderar en ny version av CoroTurn® SL-huvudet med axiell montering. Tack vare SL-huvudena kan kunden använda CoroCut QF på vibrationsdämpade Silent Tools™-svarvbommar, för stabil, invändig axiell spårsvarvning av hög kvalitet, som lättare når svåråtkomliga detaljer.

Användandet av övre och undre kylning med hög precision på ett verktyg av den här typen är unikt på marknaden, och är särskilt praktiskt vid produktion av djupa och smala axiella spår. Spånor som fastnar i spåren kan leda till skärbrott och äventyra processerna. Vid axiell spårsvarvning är det vanligt att operatörerna minskar matningen om spånor fastnar, vilket i sin tur försämrar produktiviteten. Därför är det mycket viktigt med spånkontroll och ett stabilt system som kan hantera skärkrafterna. Detta ger också möjligheter till obemannad bearbetning.

I ett kundexempel var dålig spånkontroll och missljud några av problemen vid axiell spårsvarvning av delar till ljudsystem av stål med låg kolhalt i en CNC-svarv med skärvätska under 35 bar (508 psi) tryck. När man bytte till CoroCut QF innebar den förbättrade spånkontrollen och bearbetningssäkerheten många fördelar, inte minst en produktionshöjning från 50 till 120 komponenter (140 % längre livslängd). Dessutom eliminerades det tidigare behovet av att avbryta produktionen efter var tionde komponent, för att ta bort spånor som annars kunde fastna och hindra revolverskivans rotation.

CoroCut QF lanseras med skärbredder på 3 och 4 mm (0,118 och 0,157 tum), Neljä laatua (GC1105, GC1125, GC1135 and GC1145) _TF geometrialla syvien otsapistourien valmistukseen. Det finns också en Tailor Made-tjänst som gör det möjligt att sätta ihop ett optimerat verktyg med exakt rätt skärdjup och diameterområde för en viss komponent.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT