Foto: OCS.

Dec 3, 2018

Axel Johnsson Intenational köper svenska conveyortillverkaren


En milstolpe, säger Axel Johnson Internations vd Martin Malmvik, om steget in på den växande marknaden för industriell automation.

Axel Johnson International går in i marknaden för industriell automation och hängande conveyor lösningar genom majoritetsförvärvet av OCS AB. Bolaget är en global leverantör av hängande conveyor system baserade på egen patenterad teknik, med Borås som center för innovation.

OCS tillhandhåller högkvalitativa conveyorsystem till nordiska och centraleuropeiska kunder inom bil- och flygindustrin samt den generella tillverkningsindustrin. Bolaget omsätter idag ca 100 miljoner kronor årligen och är Axel Johnson Internationals första investering inom industriell automation, en växande marknad som Axel Johnson International ser stora tillväxtmöjligheter inom. Förvärvet är en del i gruppens långsiktiga strategi, att förvärva och utveckla teknikföretag som erbjuder tekniska lösningar inom strategiskt utvalda nischmarknader.

-Förvärvet av OCS är en milstolpe för Axel Johnson International då investeringen är vår första inom den växande globala marknaden för industriell automation, säger Martin Malmvik, VD för Axel Johnson international och blivande styrelseordförande i OCS. Vi ser betydande tillväxtpotential i OCS och kommer arbeta nära ledningsgruppen för att bistå dem i den fortsatta utvecklingen av bolaget.

OCS kommer fortsätta verka under sitt nuvarande varumärke, som en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Industrial Solutions. Nuvarande ägare kommer fortsätta i sina nuvarande roller och ha en fortsatt betydande ägarandel i bolaget. Det ger bra förutsättningar för ett starkt partnerskap med nära samarbete.

-Axel Johnson Internationals delägarskap kommer ge nya möjligheter för OCS med våra kunder och anställda framöver, säger VD Kenth Almqvist som tillsammans med Christer Lundgren och Mathias Frunz kommer ha ett fortsatt betydande ägande i bolaget. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta leda bolaget i denna nya spännande fas.

-OCS har haft en kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren och med Axel Johnson international som delägare är vi nu väl positionerade för att fortsätta växa, både på befintliga och nya marknader, säger Christer Lundgren, Försäljningschef och delägare på OCS.

OCS • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4