Foto: OCS.

Dec 3, 2018

Axel Johnsson Intenational köper svenska conveyortillverkaren


En milstolpe, säger Axel Johnson Internations vd Martin Malmvik, om steget in på den växande marknaden för industriell automation.

Axel Johnson International går in i marknaden för industriell automation och hängande conveyor lösningar genom majoritetsförvärvet av OCS AB. Bolaget är en global leverantör av hängande conveyor system baserade på egen patenterad teknik, med Borås som center för innovation.

OCS tillhandhåller högkvalitativa conveyorsystem till nordiska och centraleuropeiska kunder inom bil- och flygindustrin samt den generella tillverkningsindustrin. Bolaget omsätter idag ca 100 miljoner kronor årligen och är Axel Johnson Internationals första investering inom industriell automation, en växande marknad som Axel Johnson International ser stora tillväxtmöjligheter inom. Förvärvet är en del i gruppens långsiktiga strategi, att förvärva och utveckla teknikföretag som erbjuder tekniska lösningar inom strategiskt utvalda nischmarknader.

-Förvärvet av OCS är en milstolpe för Axel Johnson International då investeringen är vår första inom den växande globala marknaden för industriell automation, säger Martin Malmvik, VD för Axel Johnson international och blivande styrelseordförande i OCS. Vi ser betydande tillväxtpotential i OCS och kommer arbeta nära ledningsgruppen för att bistå dem i den fortsatta utvecklingen av bolaget.

OCS kommer fortsätta verka under sitt nuvarande varumärke, som en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Industrial Solutions. Nuvarande ägare kommer fortsätta i sina nuvarande roller och ha en fortsatt betydande ägarandel i bolaget. Det ger bra förutsättningar för ett starkt partnerskap med nära samarbete.

-Axel Johnson Internationals delägarskap kommer ge nya möjligheter för OCS med våra kunder och anställda framöver, säger VD Kenth Almqvist som tillsammans med Christer Lundgren och Mathias Frunz kommer ha ett fortsatt betydande ägande i bolaget. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta leda bolaget i denna nya spännande fas.

-OCS har haft en kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren och med Axel Johnson international som delägare är vi nu väl positionerade för att fortsätta växa, både på befintliga och nya marknader, säger Christer Lundgren, Försäljningschef och delägare på OCS.

OCS  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT