Foto: Klätterteknik/Certex.

Dec 12, 2016

Axel Johnson International förvärvar Klätterteknik


Klätterteknik blir en del av Certex Svenska AB som nu samlar de två företagens expertis inom tunga lyft för industrin.

Förvärvet är resultatet av ett nära samarbete mellan Klätterteknik och Certex och innebär att Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad stärker sitt tjänsteerbjudande inom fallskydd och industriella reparbeten.

Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad utgörs av ett trettiotal europeiska företag specialiserade på produkter och tjänster för tunga lyft och lastsäkring. Idag omsätter bolagen inom AxLoad 350 miljoner Euro och har verksamhet i 19 länder.

Certex är en ledande leverantör av stållinor och lyftredskapför för kunder inom industri, energi och sjöfart i Europa. Genom förvärvet av Klätterteknik får Certex i Sverige tillgång till unik kompetens och erfarenhet inom tjänsteområdet industriella reparbeten, sk rope access.

”Vi har inom affärsgruppen AxLoad framgångsrikt kombinerat tjänster för lunga lyft med industriella reparbeten och fallskyddsinstallationer på flera marknader i Europa och vi är mycket glada att nu kunna erbjuda dessa tjänster även till våra svenska kunder. Klätterteknik är ett fantastiskt fint företag som tillsammans med Certex har en unik kompetens för säkra arbetsplatser vid våra installationer”, säger Martin Malmvik, koncernchef för Axel Johnson International.

”Certex får tillgång till marknadens vassaste tekniker inom industriella reparbeten, sk rope access. Det finns en stor potential i dessa tjänster och efterfrågan är stabilt växande. Klättertekniks expertis inom industriella reparbeten och deras heltäckande erbjudande inom fallskydd är områden som utgör viktiga komplement till Certex produkter och tjänster för tunga lyft inom industrin. Tillsammans kan vi alltid erbjuda kunderna rätt lösning, oavsett hur utmanande förutsättningarna är” , säger Stefan Jagelid, VD, Certex Svenska.

Stockholmsbaserade Klätterteknik grundades 2010 av Magnus Nordström som än idag är VD för företaget. Under de senaste åren har Klätterteknik etablerat sig som den ledande tjänsteleverantören för reparbeten på hög höjd och i svåråtkomliga utrymmen. Företaget har idag 50 anställda med en omsättning om ca 50 miljoner kronor. Klätterteknik är 2016 nominerat till årets Gasellföretag av Dagens Industri.

Certex, i sin tur, grundades 1904 och är idag en ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. 

Förvärvet av Klätterteknik beräknas vara genomfört i början av januari 2017.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT