Foto: Iscar.

Oct 23, 2019

Avstickning med hög produktivitet


Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.

Spår- och avstickning är viktigt inom svarvning och för industrin är det alltid en utmaning att införa nya metoder som ökar effektiviteten och minskar stilleståndet.

För att få en fungerande spår- och avstickning är det ett flertal faktorer som måste tas hänsyn till i varje applikation. ISCAR har genom åren utvecklat ett omfattande sortiment av effektiva lösningar för spår- och avstickning med ett stort urval av skärgeometrier, spånformare och hårdmetallsorter – och sortimentet utvecklas hela tiden.
Ett nytt avstickningssystem, MULTI-F-GRIP, har utvecklats för att passa alla moderna svarvar med möjlighet till mycket höga skär- och matningshastigheter. Resultatet blir högre produktivitet och lägre totalekonomi för kunden.

MULTI-F-GRIP är ett revolutionerande avstickningskoncept för hög produktivitet. Stabiliteten i infästningen av det fyrkantiga bladet med 4 skärlägen ger optimerad prestanda och kan sticka av diametrar upp till 120 mm.

Systemet är enkelt att applicera och fungerar i alla maskintyper utan någon speciell justering. Adaptrar för olika skärtyper kan monteras i samma hållare vilket ger stor flexibilitet.

Det fyrkantiga bladets stödpunkter ger vibrationsfri avstickning. Om ett skärläge skulle skadas minskas ställtiden avsevärt eftersom bladet kan roteras utan ny inmätning behövs.

 

Systemet förlänger livslängden på skäret, förbättrar ytfinhet och rakhet genom ökad stabilitet, speciellt vid avstickning på större diametrar. Det nya patenterade bladet minskar bearbetningstiden och möjliggör materialbesparingar genom att ett smalare skär kan användas – en 120 mm´s stång kan stickas av med ett 3 mm´s blad och HF (high feed)-skär med matningar upp till 0,4 mm/varv.

Det enkelsidiga TAG HF-skäret utvecklades för högeffektiv avstickning med mycket höga matningar genom en unik spånformar-teknik. Skäret har en ny spånformare som ger oavbrutet spånflöde vilket resulterar i ökad livslängd på skär och blad med stora produktivitetsvinster som resultat.

Alla TANG-GRIP skär kan användas i TANG-F-GRIP systemet. Även de dubbelsidiga DO-GRIP DGN skären med vriden geometri är kompatibla med systemet och ger ett omfattande val av stickbredder för alla förekommande applikationer. Det finns ett brett urval av spånformare och sorter för att säkerställa oslagbar prestanda och utökad livslängd, även vid bearbetning av exotiska material.

Ett tangentiellt riktat skärläge med en revolutionerande säker fastspänning ger livslängder på skärläget som är tre gånger längre än något annat självlåsande system. Den robusta fastspänningen möjliggör bearbetning med höga matningar och ger utmärkt rakhet och ytfinhet samtidigt som den plana ovansidan motverkar spånproblem.
Vid bearbetning av rostfria stål och varmhållfasta material blir temperaturen vid skäreggen extremt hög. Dessutom har materialen en tendens att fastna på skäreggen och skapa lösegg. Högtryckskylning direkt mot skäreggen minskar dessa fenomen.

JETCUT-systemet med genomgående kylkanaler riktade direkt mot skäreggen förbättrar spånbrytningen och minskar flank- och gropförslitning drastiskt.
Industrins ökande krav gör att nya innovativa och högkvalitativa produkter tas fram. Den senaste och mest effektiva teknologin inom skärande bearbetning avspeglar sig i MULTI-F-GRIP som en del av ISCAR’s omfattande spår- och avstickningssortiment.
 • Sep 21, 2020

  Läge för nystart i Sverige

  Arbetsliv Men höstbudgeten är snarare för en återstart än en nystart, menar Sveriges Ingenjörer.
  0
 • Sep 21, 2020

  Engcon bygger ut för över 8 miljoner

  Nyheter Tiltrotatortillverkaren i Strömsund fortsätter sin expansion: "Hjärtat i Engcon är Strömsund och kommer att vara det även fortsättningsvis."
  0
  Annons
 • Sökandet efter säkra leveranskedjor

  Covid-19-pandemin har visat på hur känsliga de globala handelssystemen är för störningar. Hur kan snabb tillverkning av delar öka säkerheten i dagens leveranskedjor?
  0
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Omvandlare till fotovoltaiska paneler

  Under de senaste åren har vi observerat ett ökande intresse för ”grön energi”. Det dyker upp ett antal applikationer för energiutvinning från fritt tillgängliga källor och bland dessa är installationer av fotovoltaiska paneler mest populära.
  0

SENASTE NYTT