Feb 9, 2017

Avancerad styrning för kompakta maskiner


Styrsystemet NX1 är Sysmacs*1 minsta styrsystem.

 Det integrerar EtherNet/IP- och EtherCAT-nätverk, servo och I/O i ett kompakt format, vilket möjliggör avancerad rörelse- och sekvensstyrning för små och medelstora maskiner.

Elektronisk kam och interpolations möjligheter ökar maskinens hastighet och precision, vilket ger en förbättrad produktivitet och flexibilitet. Data samlas in från olika moduler via den inbyggda EtherCAT-porten. Dessa signaler från t.ex. IO-Link-masterenheten kan delas mellan maskiner via den inbyggda EtherNet/IP-porten. Detta bidrar till minskade driftstopp och ökad produktivitet genom att kunna förebygga stillestånd (mer diagnostik) samt en fullständig integrering.

Egenskaper:
Uppdateringstid för LD-instruktion: 3,3 ns, programkapacitet: 1,5 MB
Inbyggd EtherNet/IP-port, EtherCAT-port och gränssnitt för SD-minneskort
Upp till 8 axlar (inklusive upp till 4 axlar för synkroniserad rörelsestyrning)
24 eller 40 I/O-anslutningar med Push-In Plus-teknik i processorn för snabb anslutning
Användning av NX I/O-enheter ger flexibilitet för processorn och distribueras via EtherCAT
Programmeringsstandarden IEC 61131-3 och PLCopen®-funktionsblock för rörelsestyrning


*1. Automationsplattformen Sysmac:
OMRONs integrerade automationsplattform är avsedd att med en och samma programvara ge fullständig kontroll och hantering av automationsanläggningen. Tack vare programmering baserad på globala standarder och öppna nätverk kan ett globalt standardiserat system byggas. En central del av plattformen är maskinstyrsystemserien som erbjuder synkron styrning av alla maskinenheter och avancerade funktioner som rörelse, robotik, vision, säkerhet och databasanslutning. Med det här tvärdisciplinära konceptet kan du förenkla lösningsarkitekturen, minska programmeringen och optimera produktiviteten.


Sysmac är ett varumärke eller ett registrerat varumärke som tillhör OMRON Corporation i Japan och andra länder för OMRON-produkter för fabriksautomation.

EtherCAT® är ett registrerat varumärke och en patenterad teknik, licensierat av Beckhoff Automation GmbH, Tyskland.
EtherNet/IP™ är ett varumärke som tillhör ODVA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT