Foto: Hexagon.

Feb 18, 2019

Avancerad scanningteknik på "HxGN Local Scanningdag” i södra Sverige


Hexagon Manufacturing Intelligence bjuder in till presentationer och demonstrationer för att visa de senaste framstegen inom beröringsfri mätning.

Den 5 och 7 mars bjuder Hexagon Manufacturing Intelligence in till ett evenemang i Växjö (5) och Lund (7) där olika scanninglösningar från Hexagon presenteras. Deltagarna kommer att få möjlighet att prova den nyaste scanningtekniken, lyssna på mättekniska experter som diskuterar vad som händer inom området scanning samt träffa kollegor i branschen för erfarenhetsutbyte.

Fokus för dagen är hur scanningteknik kan öka produktiviteten för användare inom en rad olika branscher och tillämpningsområden.

Under evenemanget visas ett stort antal scanninglösningar från Hexagon, bl.a. lasertracker med scannersystem, Hexagons nya portabla mätarmsscanners samt fotogrammetriteknik.

Det smidiga, portabla Leica Absolute Tracker-systemet möjliggör snabb och precis scanning och passar perfekt för mätning av stora volymer samt för användning i linje- och robotanläggningar. Höghastighetsscanning med Hexagons Absolute Arm lämpar sig för mätning på nära håll på olika typer av ytor. Aicon-scanners erbjuder kontaktfria lösningar för exakt 3D-digitalisering av komplexa ytor på objekt i alla storlekar. Genom att använda fotogrammetri går det även att mäta stora volymer på ett enkelt sätt.

Hexagon kommer även att presentera ett flertal mjukvarulösningar lämpade för scanning.

”Det är viktigt för oss att komma ut och visa vilka praktiska fördelar scanningteknik kan erbjuda i samband med industriell mätning” säger Benoit Coudray, regionchef för affärsutveckling på Hexagon. ”Ett evenemang som detta är ett perfekt tillfälle att träffa experter för att diskutera och ta del av den fulla potentialen i verktygen i sin egen verksamhet. Vi kan hjälpa människor att arbeta enklare och snabbare och på så sätt öka produktiviteten. Under evenemanget vill vi visa att det inte bara handlar om abstrakta idéer utan att tekniken faktiskt kan omsättas i praktiken.”

Representanter från företag med intresse av avancerad mätteknik förväntas närvara vid evenemanget. Gå till https://www.eventbrite.com/e/hxgn-local-scanningdag-tickets-55404882495 för att få en inbjudan och ta del av mer information om evenemanget.

Om Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande specialist på lösningar för mätning och tillverkning ger vår expertis inom avkänning, tänkande och handlande – insamling, analys och aktiv användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten. Se HexagonMI.com för mer information.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande tillverkare av informationsteknik som ökar produktiviteten och kvaliteten inom en rad olika industriella och geospatiala användningsområden.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    116
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT