Nov 18, 2016

Automationsföretaget SVIA vinner Svenska Publishingpriset för bästa sajt


Svia, idag en del av ABB, tog hem segern i kategorin B2B-sajter och kom på delad andraplats bland produktkatalogerna under prisutdelningen av Svenska Publishingpriset.

ABB:s applikationscenter Svia tilldelas första och andra plats i Svenska Publishingpriset. Tävlingen belönar förmågan att nå fram med budskap genom god kommunikation.

Svenska Publishingpriset offentliggjordes den 14 november vid prisutdelningen på Musikaliska vid Nybroviken i Stockholm. Som en del av ABB:s verksamhet Robotics inom divisionen Discrete Automation and Motion prisades Svia - applikationscentret för maskinbetjäning.

– Design blir allt viktigare inom alla branscher. Verkstadsindustrin är inget undantag. Den utvecklingen är vi en del av, både när det gäller våra robotceller och vår kommunikation, säger Martin Skyborn, marknadschef på Svia.

Publishingpriset är en kommunikationstävling fristående från branschens organisationer. Juryn bedömer hela den tävlande produkten: textinnehåll, visuellt innehåll samt – beroende på typ av tävlingsbidrag – regi (film), fysiskt utförande (print) och användbarhet(webbplats).

– Jag var lite orolig att vi gått för långt med vår idé om ”the creatures” som en metafor för våra robotlösningar. I filmen spelas de bland annat av en duktig parkour-utövare som gör volter genom smålandsskogen för att visa hur flexibla våra produkter är. Men det ska pirra i magen när man gör något bra. ”Fräscht”, skrev juryn i sin motivering.

Martin Skyborn tackar kommunikationsteamet som bestod av Flodin Fernström Design Unit (kund-, projekt- och designansvar), webbyrån Grand Public, fotograf Alvreten, copywriter Mats Janson och Ark-Tryckaren.

Motiveringen i sin helhet:
“För utmärkt typografi, god färgharmoni, intresseväckande rörlig bild och utmärkt produktfoto – fräscht!”

SVIA, ingår i ABB-koncernen, och är ett Sverigebaserat teknikföretag specialiserat på automationslösningar för flexibel maskinbetjäning med seende robotar.

Toppbilden: Vinnare av Svenska Publishingpriset. Fr v Mats Janson, Susanne Flodin, Martin Skyborn, Marie Fernström.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT