Bild: Feba Automation

Feb 2, 2018

Automationsföretaget Piab köper tillverkare av gripverktyg


Skapar global plattform för tillväxt inom robotiserade gripverktyg.

Piab har förvärvat Tysklandsbaserade FEBA Automation, utvecklare och tillverkare av robotiserade gripverktyg till kunder inom tillverkningsindustrin. Nyligen förvärvades även SAS Automation, en ledande USA-baserad utvecklare och tillverkare av mekaniska griplösningar och robotiserade system för end-of-arm tooling (EOAT).

Automatisering förändrar produktionsprocesser över hela världen, drivet av strävan att förbättra effektivitet och kvalitet. Teknologiska framsteg inom robotisering och IoT skapar en rad möjligheter, marknader automatiseras och nya digitala affärsmodeller skapas, vilket sammantaget ökar efterfrågan på Piabs smarta och processkritiska lösningar.

Piab omsätter cirka 1 miljard kronor per år och har dubblerat sin försäljning de senaste fyra åren genom en stark organisk tillväxt samt selektiva förvärv av nischaktörer för att stärka produkterbjudandet.

Genom förvärven av FEBA Automation och SAS Automation kompletterar Piab sitt ledande erbjudande inom vakuumautomatisering med mekaniska gripverktyg och EOAT. Detta innebär att Piab nu kan erbjuda sina kunder en helhetslösning inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar och stärker sin marknadsposition i USA, Tyskland och Kina, samt på snabbväxande slutmarknader.

Piabs VD Anders Lindqvist kommenterar:


“Automatiseringstrenden, med stöd av robotisering och IoT, är en viktig drivkraft bakom Piabs starka tillväxt. Vi har varit pionjärer inom automatisering med hjälp av vakuumteknik sedan 1960-talet och är världsledande inom vårt område. Förvärven av FEBA Automation och SAS Automation kompletterar vårt erbjudande med mekaniska griplösningar, vilket möjliggör för Piab att nå en väsentligt större marknad. Våra smarta, processkritiska lösningar skapar värde för våra kunder genom att förflytta saker snabbare, säkrare och med mycket låg energiförbrukning. Förvärven är ett viktigt steg att nå vår vision att bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar.”

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT