OnRobot Anders Malm

Anders Malm. Foto: OnRobot.

Nov 1, 2019

Automationsföretag gör Sverigeoffensiv med stark rekrytering


Dansk tillverkare av robotgripverktyg etablerar sig i Sverige och rekryterar branschveteran.

OnRobot, den danska tillverkaren av robotgripverktyg och tillbehör för kollaborativa robotar etablerar sig i Sverige och har anställt Anders Malm som försäljningschef för den svenska verksamheten. Anders har mer än 20 års erfarenhet inom industriautomation.

-Svensk industri behöver automatisera mer för att behålla sin konkurrenskraft mot omvärlden. Med tanke på högt kostnadsläge i kombination med kompetent arbetskraft i Sverige. Behöver vi vara mycket effektiva inom tillverkning. Kollaborativa robotar är mer flexibla och enklare att integrera än traditionella industri robotar. Vilket innebär att det går snabbare och betydligt enklare att bygga upp en robotapplikation. Vilket innebär möjlighter för SMEs att investera i robotiserade produktionslösningar.
Jag ser en stor tillväxtpotential, säger Anders Malm, försäljningschef i Sverige för OnRobot.

Anders kommer att arbeta från Stockholm. Han har handplockats av OnRobot och kommer senast från en position som nordisk filialchef vid THK. Anders har även tidigare arbetat på Schunk Intec med robotautomation som ”Area Sales Manager”. Som den först anställda OnRobot representanten i Sverige är hans främsta uppgift att utveckla och etablera distributörer och partners på den svenska och finska marknaden.

OnRobot är ett snabb växande framgångsrikt globalt företag och Anders ser fram mot att introducera OnRobots kollaborativa robotverktyg ”End of Arm Tool”(EoAT) på den svenska marknaden. Under september 2019 tog OnRobot robotkompatibilitet till nästa nivå genom lanseringen av ett nytt enhetligt mekaniskt och elektriskt gränssnitt för alla OnRobots robotverktyg:

-Kunderna kräver mer av sina robotapplikationer och automation har blivit avgörande för att optimera deras investeringar. Vi har gjort det ännu enklare att byta gripverktyg och tillbehör för robotar, vilket ökar flexibiliteten och reducerar driftstoppen, säger Anders Malm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT