Jun 8, 2016

Automation Summit i Göteborg


Ny satsning för Sveriges industriella digitalisering

Den 4 oktober 2016 presenterar Svenska Mässan i Göteborg ett nytt forum för den industriella digitaliseringen. Konferensen Automation Summit handlar om hur ny teknik, digitalisering, IoT, telecom, industriell IT och modern automation påverkar utvecklingen i dagens och framtidens industri. Presentationer och diskussioner är branschöverskridande och fokuserar på att guida beslutsfattare att satsa på automation för att lyfta sin produktion och sina företag in i en digitaliserad värld.

Automation Summit 2016 arrangeras av Svenska Mässan och Automation Region och genomförs parallellt med mässan Scanautomatic & ProcessTeknik i Göteborg.

Konferensen lanserades i Västerås år 2013 av Automation Region och blir härmed ett årligt återkommande evenemang, växelvis arrangerat i Västerås ojämna år och i Göteborg jämna år.

allt viktigare att hänga med digital utveckling
– Den snabba digitala teknikutvecklingen för med sig helt nya möjligheter inom industrin, med branschoberoende tekniklösningar och nya affärsmodeller. Att hänga med när traditionell automation ska integreras med den digitala utvecklingen är en allt viktigare strategisk fråga som för många företag blir avgörande för framgång och överlevnad. Här ser vi Automation Summit som en utmärkt möjlighet att sprida kunskap och underlätta klivet in i en digitaliserad framtid, säger Mikael Klintberg, processledare på Automation Region.

ledande konferens
– Det har saknats en bred och stark mötesplats för svensk tillverkningsindustri, säger Annika Persson, affärsutveckling på Svenska Mässan. Vi har mycket goda erfarenheter från konferensen Power Circle Summit som på några år utvecklats till ett spjutspets-arrangemang där ledande aktörer inom näringsliv, politik, akademi och samhälle är starkt engagerade. På samma sätt vill vi utveckla Automation Summit till den ledande konferensen för industrins top-management som lyfter frågor inom både teknik- och marknadsutveckling.

nya samarbeten
– När samhället står inför ökad automatisering och digitalisering öppnas nya möjligheter för branschöverskridande samarbeten som attraherar duktiga människor, investeringar och nya företag till Sverige. Genom Automation Summit kan vi hjälpa till att ta den intelligenta automationen vidare från idé till produktion och slutligen till kund, säger Karolina Winbo, processledare på Automation Region.

förena styrkorna
– Vårt mål är att Automation Summit blir en internationell konferens för framtidens digitaliserade industri och en viktig del av Scanautomatic & ProcessTeknik som redan är den största mässan inom området. Vi har sedan länge ett mycket givande samarbete med Automation Region och vår ambition är att förena parternas styrkor och nätverk så att Automation Summit blir branschens givna spjutspets-arrangemang, säger Pia Nyzell, affärsansvarig för Scanautomatic & ProcessTeknik.

Bilder:
Julia Nielsen, affärsutvecklare på ABB,  tillsammans med Curt-Åke Sundholm, Aros Circle. Foto: Henrik Mill 

Mikael Klintberg. Foto: Henrik Mill
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT