May 2, 2016

Autoliv överträffade förväntningarna


Bilsäkernhetsföretaget Autoliv levererar ett starkt första kvartal 2016. "Jag är nöjd med kvartalet," kommenterar koncernchef Jan Carlsson.

För det första kvartalet 2016 rapporterar Autoliv en försäljning på 2.430 MUSD. Den organiska försäljningstillväxten* för kvartalet ökade med närmare 15%. Den justerade rörelsemarginalen* uppgick till 9,1% (Ej U.S. GAAP, se jämförelsetabell).

Förväntan vid kvartalets början var en organisk försäljningstillväxt på ”mer än 10%” och en justerad rörelsemarginal på ”runt 8,5%”. Anledningen till att försäljningsökningen blev högre än förväntat var en stark försäljning i de flesta regioner.

Under det andra kvartalet 2016 förväntas den organiska tillväxten öka med runt 10% och den justerade rörelsemarginalen förväntas bli runt 8,5%. Indikationen för helåret är nu för en organisk försäljningstillväxt på mer än 7% och en justerad rörelsemarginal på mer än 9%. Förväntningarna för både andra kvartalet och helåret 2016 innefattar det nya samriskbolaget med Nissin Kogyo – Autoliv-Nissin Brake Systems (ANBS).Kommentarer från Jan Carlson, styrelseordförande, VD och koncernchef

"Första kvartalet 2016 var ett starkt kvartal för Autoliv. Både försäljningstillväxten och rörelsemarginalen överträffade våra förväntningar från början av kvartalet, det operativa kassaflödet var starkt och vårt justerade resultat per aktie ökade med 17%. Jag är nöjd med kvartalet.

Inom affärsområdet Passive Safety redovisade de flesta regioner stabil tillväxt och försäljningen översteg fordonsproduktionen. Detta var ett resultat av en allmänt gynnsam fordonsmix från en kombination av en hög andel Autoliv-produkter på framgångsrika plattformar och effekterna från nylanseringar under andra halvåret 2015.

Vi såg fortsatt stabil tillväxt för vår verksamhet relaterad till den rådande situationen med återkallanden på marknaden för krockkuddar. Detta gäller både försäljningen av ersättningsgasgeneratorer, som nu ligger högre än vad som tidigare har prognostiserats, och de långsiktiga kontrakt vi vinner.

Första kvartalet var en period med flera viktiga händelser för vårt affärssegment Electronics. Inom aktiv säkerhet fortsatte den starka tillväxten, i synnerhet i Nordamerika och Europa. Nya Mercedes E-klass, allmänt betraktad som bilen med världens mest avancerade självkörande funktioner, lanserades med Autolivs produkter för aktiv säkerhet.

Vi tog dessutom ett viktigt steg i och med att vi slutförde bildandet av vårt samriskbolag med japanska Nissin Kogyo. Det nya samriskbolaget, Autoliv-Nissin Brake Systems, ger oss tillgång till den senaste teknologin inom bromssystem och bromskontroll. Vi ser fram emot att introducera dessa nya produkter till våra kunder världen över.

Med kvalitet som vår första prioritet fortsätter vi att arbeta för att leverera och uppfylla förväntningarna vad gäller tillväxt och marginaler samtidigt som vi integrerar nya verksamheter i Autoliv.”
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT