Foto: Autoliv.

Sep 28, 2017

Autoliv förvärvar svenskt bolag


Förvärvet avser immateriella rättigheter i bolaget, som bland annat prototyper och utvecklingsresurser, däribland omkring 35 ingenjörer.

Autoliv, Inc. har tecknat överenskommelse om att förvärva vissa tillgångar i ett svenskt bolag specialiserade på LiDAR.

Fotonic i Norden AB, baserade i Stockholm och Skellefteå, designar, utvecklar och tillverkar LiDAR-produkter och Time of Flight-kameror. Förvärvet omfattar överlåtelse av vissa immateriella rättigheter, tillgångar hänförliga till utveckling och prototyper samt utvecklingsresurser, däribland omkring 35 ingenjörer och experter inom LiDAR och Time of Flight-kameror.

”LiDAR och Time of Flight-kameror är betydelsefulla sensorer för att självkörande bilar ska bli verklighet. Vi är mycket nöjda med att detta starka och kunniga team ansluter sig till oss. De kommer bidra med att ytterligare stärka Autolivs redan starka kompetens och expertis inom LiDAR och visions-algoritmer,” säger Johan Löfvenholm, President Autoliv Electronics.

Detta kompletterar samarbetet med Velodyne. Förvärvet förväntas slutföras före årsskiftet 2017 och är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor. De förvärvade tillgångarna och resurserna kommer ingå i segmentet Autoliv Electronics.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT