Jan Carlsson. Foto: Autoliv.

Feb 26, 2018

Autoliv får utmärkelsen Toyota Global Contribution Award


Världens ledande bilsäkerhetsföretag, har hedrats med Toyotas högsta utmärkelse till en leverantör, den prestigefulla utmärkelsen Global Contribution Award.

Autoliv får det prestigefyllda Global Contribution Award för femte gången. Utmärkelsen är ett erkännande för utomordentliga insatser vad gäller kvalitet, leverans, teknologi, innovation och kostnadsoptimeringar.

”Vi är både stolta och hedrade över att Toyota uppmärksammar oss med den prestigefulla utmärkelsen Global Contribution Award för femte gången,” sa Autolivs styrelseordförande, VD och koncernchef Jan Carlson när han tog emot priset på Toyotas årliga träff för underleverantörer som hölls den 23 februari i Nagoya, Japan.

Som huvudtalare tog Autolivs ordförande Jan Carlson tillfället i akt att dela sina tankar med de närvarande underleverantörerna. ”Vid ett och samma tillfälle nås vår industri av elektrifiering, automatisering, ökad uppkoppling och mobilitet. Vi tar steget in i en ny fas med ökad konkurrens och ökat samarbete – även med företag från helt andra industrier. När fordonsindustrin öppnar upp för det med sig nya möjligheter och nya utmaningar. Vi måste säkerställa att den nya teknologin är 100-procentigt tillförlitlig och av högsta kvalitet. Det är först när teknologin alltid fungerar som vi förtjänar kundernas långsiktiga förtroende och kan se en snabb teknikutveckling av framtida bilar.”

Autoliv möter det framväxande behovet av en snabbfotad fordonsindustri genom att knoppa av verksamheten för Elektronik och skapa två noterade bolag senare i år. Autoliv fortsätter fokusera på säkerhetsbälten, krockkuddar och rattar, medan Veoneer ska utveckla säkra funktioner för självkörande bilar och aktiv säkerhet.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Jönsson, Group Vice President Communications. Tel +46 (0)8 58 72 06 27
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT