Foto: Autoliv

Dec 14, 2017

Autoliv får utmärkelse från Fiat Chrysler Automobiles


"Vi är mycket stolta över utmärkelsen" säger Johan Löfvenholm, Autoliv.

Världens ledande bilsäkerhetsföretag, har fått ett prestigefyllt innovationspris från FCA för sitt arbete med FCA:s visionära projekt för framtida trafiksäkerhet i stadsmiljö. 

Autoliv fick utmärkelsen tillsammans med Zenuity, Autolivs joint-venture inom mjukvaruutveckling.

”Vi är mycket stolta över den här utmärkelsen. Den är ett bevis på att Autolivs vision Saving More Lives och Zenuitys vision Make it Real är så mycket mer än bara ord. Vi har på kort tid tagit fram produkter, lösningar och expertis som gjort det möjligt för FCA att gå från idé till demo av sin vision för framtida trafiksäkerhet i stadsmiljö,” säger Johan Löfvenholm, President, Autoliv Electronics. ”Att man levererar verkliga lösningar till verkliga kunder som gör det möjligt för dem att förverkliga sina visioner – det är det som räknas i slutändan,” fortsätter han.

Autoliv och Zenuity får priset för sin implementering av hård- och mjukvara för aktiv säkerhet och förarassistanssystem (ADAS) i små bilar , vilket ger dem en oöverträffad säkerhet i stadsmiljöer. I dag sker 50 procent av alla olyckor i stadstrafiken, en siffra som väntas fortsätta stiga i takt med den pågående urbaniseringen. Att minska olyckorna i stadstrafiken är ett av de främsta fokusområdena för trafikmyndigheter, biltillverkare och leverantörer av säkerhetsutrustning i hela världen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT