ADAS Innovation Foto: Autoliv.

Mar 8, 2018

Autoliv får uppdrag av Geely


Autoliv får i uppdrag att utveckla och tillverka Geelys första avancerade förarassistans­system (ADAS) på nivå 3

Geely har gett Autoliv, Inc. (NYSE: ALV och SSE: ALIVsdb), världens ledande bilsäkerhetsföretag, och dess mjukvaruföretag Zenuity i uppdrag att utveckla och tillverka dess första avancerade förarassistanssystemet (ADAS) på nivå 3.

Geely valde Autoliv som leverantör till projektet på nivå 3, som omfattar elektroniska styrenheter samt mjukvara till ADAS, radarsystem och även kamerasystem med mono- och stereovision. Geely valde Autoliv och Zenuity för deras kapacitet inom hård- och mjukvara samt fläckfria meritlista i Kina.

Uppdraget utgör en ny milstolpe för Autoliv, då den visar en ny kund för Zenuitys mjukvaror samt en expansion på den snabbt växande marknaden för aktiv säkerhet i Kina,” säger Jan Carlson, ordförande, VD och koncernchef för Autoliv. ”Vi är stolta över att ha blivit utvalda för det här projektet och vi ser fram emot att utveckla system för självkörande bilar tillsammans med Geely,” fortsätter han.

Autoliv och Zenuity har tillsammans en kunskap som sträcker sig från sensorer till fordon och molnbaserad mjukvara.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT