Foto: Autoliv.

May 18, 2021

Autoliv bygger ny rattfabrik


Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv offentliggör planerna på att bygga en ny tillverkningsanläggning för rattar i Aguascalientes i Mexiko. När anläggningen är i full drift kommer den 30 000 kvm stora fabriken att kunna sysselsätta upp till 3 000 personer.

-Expansionen görs för att möta en växande efterfrågan från kunderna, säger Kevin Fox, divisionschef för Autoliv Americas. Den nya fabriken kommer tillsammans med vår fabrik i Matamoros i Mexiko att möjliggöra för oss att fortsätta leverera produkter i världsklass till våra kunder. Investeringen kommer att öka kapaciteten, men också göra så att vi kan optimera våra tillverkningsprocesser i båda anläggningarna och det kommer att skapa spännande möjligheter för våra medarbetare i Mexico.

Viktig del av säkerhetssystemet

Ratten är en central del av ett fordons säkerhetssystem och spelar en viktig roll i att hjälpa föraren att köra fordonet på ett säkert sätt. Själva ratten är designad så att den kan absorbera kraft vid en krock och fungera tillsammans med förarkrockkudden som är monterad i mitten. Numera styrs många av fordonets funktioner och förarassistanssystem från ratten för att öka bekvämligheten och kontrollen över fordonet.

Toppmodern tillverkningsanläggning

Kevin Fox säger att projektet accelererar företagets strategi för digitalisering och automatisering och kommer att omfatta investeringar i toppmoderna tillverkningsprocesser.

Byggstart för den nya anläggningen är planerad till början av juni i år och Autoliv förväntar sig att den nya fabriken kommer att kunna tas i drift i januari 2022. När fabriken står klar kommer tillverkningen att omfatta gjutning av rattstommar, formsprutning, skinnberedning, sömnad av läderrattar, slutmontering, testning och utveckling.

Autoliv är världens ledande tillverkare av rattar för personbilar. Företaget har 16 tillverknings- och monteringsanläggningar och fyra tekniska centra runt om i världen som tillverkar över 20 miljoner rattar om året.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117