Floby-skåpet. Foto: Autokaross.

Sep 4, 2018

Först i Sverige med Ford-certifiering


Floby-hytten blev ett välkänt begrepp redan under 50- och 60-talet. Nu erhåller 100-årsjubilerande Autokaross prestigefylld certifiering av Ford.

-Det är med stolthet Autokaross i Floby tar emot denna prestigefyllda Ford-certifiering (Fords QVM) efter en noggrann genomlysning av verksamheten och med högt ställda kvalitetskrav av påbyggnationer och monteringsprocesser, säger Autokaross vd Patrik Kåhre till Svensk Verkstad. Detta visar vilken hög kompetens Autokaross besitter i våra medarbetare.

Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland, varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen. 

-Det känns oerhört bra att Autokaross i Floby blir de första i Sverige med en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter och byggnationer, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige.

Autokaross i Floby är ett anrikt företag som startade i Floby redan 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början av 30-talet tillverka hytter och flak till dåtidens bussar och lastbilar.

Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseripåbyggnader och utvecklades till att omfatta allt från flak, hytter och timmerbilar till brandbilar.

Kvaliteten och säkerheten i produkterna var precis som idag mycket hög och ”Floby-hytten” blev ett välkänt begrepp under 50- och 60-talet.

Idag är Autokaross i Floby AB marknadens ledande leverantör av påbyggnader för lätta transportbilar. Verksamheten har sin bas i Floby med försäljning, administration, produktion och produktutveckling. Företaget har även tre stycken filialer med montering av produkterna, belägna i Vellinge, Södertälje och Falköping.

Autokaross kommer att fira 100-årsjubileum med kund- och leverantörsdagar och ett öppet Hus den 8 september i Floby för allmänheten.

-Samma kväll bjuder vi in alla medarbetare med respektive för en festlig kväll med trerättersmiddag och underhållning, berättar Patrik Kåhre.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT