Autodesk Fusion 360 användare får tillgång till Sandvik Coromants bibliotek av verktygsuppsättningar. Foto: Autodesk.

Nov 18, 2020

Autodesk och Sandvik Coromant i nytt samarbete: förenklar produktionssteget


Sömlöst flöde från CAM ska förenkla verktygsval. "Industrin har inte råd att spendera tid och resurser på att manuellt lokalisera och mata in information."

Autodesk och Sandvik Coromant tillkännager nu samarbetet som skall förenkla för industrin att välja rätt verktyg och lösning inom metallbearbetning. Detta genom att förse användarna av Autodesks plattform Fusion 360 med digital tillgång till Sandvik Coromants bibliotek av verktyg och verktygsuppsättningar. Ett första steg i en gemensam långsiktig vision för att digitalisera tillverkning genom produktionsfas.  

-Tillverkning och metallbearbetning är redan komplexa processer och än mer komplexa blir de om man manuellt använder verktygen, vilket också leder till fördröjda installationstider och ett större utrymme för fel. Genom att para ihop våra CAM-lösningar med Sandvik Coromants gedigna kunskap och expertis så hjälper vi våra kunder att både spara tid och förbättra effektiviteten i den förberedande fasen, säger Srinath Jonnalagadda, Vice President inom affärsstrategi för design & tillverkning, på Autodesk.

I takt med att dagens maskiner blir alltmer avancerade så kräver också CAM-programmering alltmer sofistikerade tillvägagångssätt. Batch-storlekar blir mindre och konstruktioner blir mer och mer komplexa. Autodesk och Sandvik delar här visionen om att förse tillverkningsindustrin med nya, innovativa och sömlösa teknologier och service-lösningar så industrin kan bli mer konkurrenskraftig och lönsam. 

-När det kommer till produktion så är tid pengar och industrin har inte råd att spendera resurser och värdefull tid på att manuellt försöka lokalisera och mata in väsentlig information. Genom direkt access till våra onlinetjänster och data så kan Fusion 360 användare uppnå en högre produktivitet för sin verksamhet - detta genom enklare, snabbare och mer effektfulla CAM-processer, säger Jonas Ström, Product manager på digital machining, Sandvik Coromant.

Kort om Autodesk University: 
Autodesk University (AU) är en serie konferenser och onlineutbildningar fokuserade till att inspirera, utmana och stärka användare, partners och branschledare inom framtidens design, ingenjörskonst och konstruktion. Autodesk University 2020 är bolagets första globala digitala konferens som virtuellt sammanför mer än 90 000 innovatörer från över 190 länder för att tillsammans utforska nya vägar kring att skapa och designa. AU erbjuder även kostnadsfri tillgång, året runt, till utbildningsmaterial och inspirerande föreläsningar från AU:s tidigare arrangemang. 

CAM  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT