Sep 19, 2016

Autodesk adderar molnbaserad PDM till programvaran Fusion Lifecycle


Autodesks programvara Fusion Lifecycle blir nu ett komplett verktyg för hanteringen av arbetsflödet. Titta även in Fusion 360 Product Design Gallery.

Från koncept till färdig produkt och den första ”end-to-end”-molnbaserade PLM-lösningen. 

Vare sig det handlar om ett multiinternationellt bolag eller ett start-up så är det helhetslösningar med relevanta verktyg samlade i en och samma verktygslåda som efterfrågas idag. I början av året uppdaterade Autodesk sin molnbaserade plattform Fusion 360 med Fusion Lifecycle samt Fusion Connect. Detta gjorde plattformen än mer komplett med verktyg för såväl CAD, CAM, CAE, PLM samt IoT. Nu integreras en PDM-funktion (product data management) i Fusion Lifecycle som underlättar hanteringen av data samt förenklar samarbetet kring informationsflödet.

Fusion Lifecycle är ett PLM-system som effektiviserar produktutvecklingsprocessen och integrerar såväl data, design, samarbetsflöden, tillverkning och affärssystem. Den nya featuren PDM adderar ytterligare en dimension i hanteringen av data och kopplar även samman viktiga processer som tex. BOM (Bill of Materials) och ECO (Engineering Change Orders).

Då hela plattformen är molnbaserad så blir flexibiliteten hög med inga extra tillkommande kostnader för uppdateringar. Mobilt och kostnadseffektivt där användarna enkelt kan komma åt informationen var de än befinner sig.

- Traditionellt sett så har produktutveckling krävt flertalet mjukvaror som dessutom inte varit sammankopplade med varandra. Resultatet har ofta lett till långsamma och prövande processer. Vi är fast beslutna om att lösa detta och förbättra flödet kring hur produkter idag designas, tillverkas och sedan används. De tillägg vi idag har gjort i plattformen Fusion kommer ta oss och våra kunder en bra bit fram på den resa vi påbörjat – mot ”The Future of Making Things”, säger Lisa Campbell, vice president, manufacturing industry strategy and marketing, Autodesk.

Se vad användare åstadkommer med Fusion 360, till bildgalleriet Fusion 360 Product Design Gallery

Fler uppdateringar som snart blir tillgängliga i Fusions portfolio är:

Fusion Connect
Fusion Connect är ett IoT-molnbaserat verktyg som snart även kommer erbjuda ”Dynamic Predictive Analytics” (powered by technology from Nutonian). Nutonian’s “Eureqa” är ett A.I baserat system som automatiserar den analytiska processen och tar fram den centrala nyttan i informationen. Värdefulla affärsinsikter och föreskrivande lösningar blir resultatet.

- Vi jobbar ständigt med att förbättra våra molnbaserade lösningar och ett naturligt steg i denna process var att bredda och fördjupa våra IoT-lösningar. Vi utvärderade systemet och fann att Nutonian har många fördelar som hjälper oss att leverera en extraordinär analytisk IoT- service, säger Bryan Kester, director of IoT, Autodesk.

Fusion Configure
Fusion kommer även få sällskap av Fusion Configure som adderar en CPQ-funktion (configure, price, quote) till plattformen. Det finns en ökad efterfrågan på kundanpassade speciallösningar vilket Fusion Configure kommer stödja genom att automatisera säljprocessen för skräddarsydda produkter.

Då hela plattformen är molnbaserad så blir flexibiliteten hög med inga extra tillkommande kostnader för uppdateringar. Mobilt och kostnadseffektivt där användarna enkelt kan komma åt informationen var de än befinner sig.

- Traditionellt sett så har produktutveckling krävt flertalet mjukvaror som dessutom inte varit sammankopplade med varandra. Resultatet har ofta lett till långsamma och prövande processer. Vi är fast beslutna om att lösa detta och förbättra flödet kring hur produkter idag designas, tillverkas och sedan används. De tillägg vi idag har gjort i plattformen Fusion kommer ta oss och våra kunder en bra bit fram på den resa vi påbörjat – mot ”The Future of Making Things”, säger Lisa Campbell, vice president, manufacturing industry strategy and marketing, Autodesk.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    17
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT