Foto: Atlas Copco.

Mar 7, 2018

Atlas Copco vinner order för att stärka gruvproduktivitet


En betydande order från det stora Chilenska gruvbolaget

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har vunnit en betydande order från chilenska gruvbolaget Sociedad Punta del Cobre SA. Utrustningen, som kommer att öka produktiviteten och minska produktionskostnaderna, kommer att levereras av Epiroc. 

Punta del Cobre, mer känt som Pucobre, beställde Epirocs gruvlastare och underjordstruckar för användning i tre koppargruvor i Atacamaregionen i norra Chile. Ordern är på totalt MSEK 205 och bokades under första kvartalet 2018. Ordern placerades hos Epiroc, Atlas Copcos helägda dotterbolag som kommer att separeras och börsnoteras under mitten av 2018 förutsatt godkännande av Atlas Copcos aktieägare.

Vi är stolta att spela en nyckelroll då Pucobre tar sin gruvproduktivitet till en högre nivå”, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. “Vi fokuserar på att se till att kunderna får mer produktivitet, energibesparingar och operatörssäkerhet.”

Pucobre har tidigare köpt borriggar från Atlas Copco.

Den nya utrustningen inkluderar underjordstrucken Minetruck MT65 och lastaren Scooptram ST18. Maskinerna, erkända för sin topp-prestanda, kommer att levereras under de följande två åren och utrustas med Epirocs telematiklösning Certiq, vilken tillåter automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda.

Helena Hedblom, Affärsområdeschef Gruv- och bergbrytningsteknik

08 743 8000
helena.hedblom@se.atlascopco.com

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och kunder i fler än 180 länder. Under 2017 hade Atlas Copco en omsättning på 116 miljarder kronor och cirka 47 000 anställda. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Epiroc är en ledande produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur- och råvaruindustrierna. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillverkar Epiroc innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror. Företaget grundades i Stockholm och har passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epiroc.com.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT