Oct 2, 2017

Atlas Copco vinner mångmiljonordrar i Kazakstan


Ordrarna omfattar dussintals maskiner för användning i silver- och koppargruvor.

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har nyligen vunnit ordrar från Kazakhmys Corporation, en ledande kopparproducent i Kazakstan. Gruvutrustningen kommer att stärka kundens produktivitet, säkerhet och arbetsmiljö. 

Ordrarna omfattar dussintals med lastmaskiner, lastare och borriggar för användning i 11 gruvor, inklusive den stora koppar- och silvergruvan Zhomart i centrala Kazakstan. Ordrarna uppgår totalt till MSEK 215 och lades under andra och tredje kvartalet 2017. Leverans av utrustningen har börjat och kommer att fortsätta under del av 2018.  

 Atlas Copco är stolt över att vara en viktig partner till Kazakhmys Corporation då bolaget expanderar sin gruvverksamhet på ett produktivt sätt”, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. “ Med vår utrustning kommer Kazakhmys Corporation att öka sin produktivitet medan de förbättrar arbetsmiljön för operatörerna och sänker livscykelkostnaden”.

Maskinerna kommer att utrustas med Atlas Copcos telematiklösning Certiq, vilken tillåter automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda.  
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT