Sep 22, 2016

Atlas Copco utser chef för nytt affärsområde


Det var i augusti i år som Atlas Copco meddelade att man vill bli världsledande inom vakuumteknik. Ett nytt affärsområde bildades och ny chef tillträder den 1 januari 2017.

Atlas Copco har utnämnt Geert Follens till chef för det nybildade affärsområdet Vakuumteknik och medlem i koncernledningen. Geert Follens är för närvarande chef för divisionen Vacuum Solutions inom affärsområdet Kompressorteknik.

Det nya affärsområdet kommer att vara verksamt från den 1 januari 2017 och omsätter redan över 10 miljarder på en tillväxtmarknad med ca 6 800 anställda, inklusive extern arbetskraft. 

“Geert är en strategisk och mycket erfaren ledare med framgångsrika resultat både i globala och lokala ledarroller,” säger Ronnie Leten, VD och koncernchef för Atlas Copco-gruppen. “ Hans breda kunskap kommer att vara värdefull för utvecklingen av affärsområdet Vakuumteknik.”

Geert Follens startade sin Atlas Copco-karriär på divisionen Industrial Air i Belgien 1995. Genom åren har han arbetat i olika positioner inom inköp, logistikkedjan och företagsledning. Han har varit chef för Atlas Copco Kompressortekniks marknadsbolag i Storbritannien. Innan han blev chef för divisionen Vacuum Solutions 2014, var han först chef för divisionen Portable Energy och därefter för divisionen Industrial Air.

Geert Follens är belgisk medborgare, född 1959. Han har en civilingenjörsexamen i elektromekanik samt en doktorandutbildning i företagsekonomi från universitetet i Leuven, Belgien.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT