Weda. Foto: Atlas Copco.

Feb 13, 2019

Atlas Copco utökar sin WEDA-portfölj med dränkbara pumpar


Genom kompletteringarna blir serien nu heltäckande med pumpar för dränering och slampumpning samt en helt ny serie för slurry applikationer.


Atlas Copco Power and Flow har utökat sin WEDA-portfölj med elektriska dränkbara pumpar. Det blir lättare att välja rätt pump från det utökade utbudet eftersom alla modeller klassificeras efter användning och typ av vätska de hanterar.

WEDA-portföljen innehåller nu tre serier: den utökade WEDA D-serien för avvattning, WEDA S – också utökad - för slam och helt nya WEDA L för slurry. WEDA D-pumparna hanterar både rent och smutsigt vatten, även med små partiklar av fasta ämnen. WEDA S-pumparna hanterar avvattning av flytande slam med större partiklar av fasta ämnen. Slurrypumparna i WEDA L-serien är de tuffaste och har de största öppningarna för att klara slurry med de mest svårhanterliga fasta ämnena.

Weda-portföljen. Foto: Atlas Copco.

Tillskottet till WEDA D-serien – D80 – är en ny modell för avvattning. S30 och S60, de nya modellerna i S-serien, kan hantera tjockflytande, mjuk, våt lera och andra viskösa blandningar av vätska och fasta ämnen, i synnerhet från industriella processer och raffinering. Den helt nya WEDA L-serien hanterar halvflytande slurryblandningar, typiskt med fina partiklar av gödsel, cement eller kol i vatten.

Atlas Copco har optimerat pumparnas prestanda men även satsat stort på att göra dem lättare, öka deras elektriska säkerhet, förbättra tätningskonstruktionen och förenkla installationen. Alla pumpar i D- och S-serierna finns med WEDA+- funktioner, bland annat skydd mot fasfel, rotationskontroll, termobrytare och 20 m kabel med fasbytare för alla trefaspumpar. WEDA+- funktionerna finns även som tillval för L-serien.

Generellt kan WEDA D-pumparna, hantera vatten med en specifik vikt upp till 1100 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen med diametern 4–12 mm, beroende på modell. WEDA S-pumparna med bottensidotömning klarar vatten med en specifik vikt upp till 1400 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen på 25–50 mm, beroende på modell. WEDA L-pumparna, hanterar vatten med en specifik vikt upp till 1700 kg/m3 och partiklar av fasta ämnen med diametern 20–60 mm, beroende på modell.

Pumparnas tekniska specifikationer innebär att de är väl lämpade för ett brett spektrum av pumpapplikationer. De erbjuder den prestanda, driftsäkerhet och enkelhet vid användning och underhåll som krävs inom många olika branscher. Alla modeller har ett inbyggt system för start och motorskydd i kombination med automatisk nivåreglering som tillval. Justerbara slitagetåliga gummidiffusorer och pumphjul av härdat krom ger hållbarhet i tuffa miljöer.

”WEDA-pumparna kan hantera flödeshastigheter på upp till 16 500 l/min, med märkeffekter upp till 54 kW”, förklarar Hrishi Kulkarni, Product Manager på Atlas Copcos Power and Flow-division. ”Det betyder att de är idealiska avvattningslösningar för många och skiftande användningar inom bygg och anläggning, industri, räddningstjänst och underhåll. Våra senaste tillägg till WEDA-portföljen gör den komplett och visar tydligt att vi täcker in alla behov.”

Hantering och transport underlättas betydligt av pumparnas låga vikt, som ligger 20 procent under konkurrerande produkters. Den fördelen gör dem särskilt attraktiva för uthyrning. Den enkla hanteringen är noga avvägd mot hög prestanda, och vissa modeller hanterar fasta ämnen med en diameter upp till 2 tum. En förbättrad aluminiumlegering ger högre korrosionsbeständighet vid alla användningar, och förstärkta kabelingångar skyddar effektivt mot vattenläckage.

Drifttiden maximeras genom flera faktorer. Alla pumpar har tätningstyper som lämpar sig för deras storlek samt en extern propp för påfyllning av smörjfett eller en oljeplugg för enkelt underhåll. Det finns många alternativ och storlekar på de justerbara tömningskopplingarna, vars flödesriktning kan varieras med 90–180 grader.

Användare av WEDA-pumpar har tillgång både till support från ett stort nätverk av återförsäljare och servicetekniker och till lättillgängliga delar.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT