Per Lindberg. Foto: Atlas Copco.

Aug 14, 2017

Atlas Copco plockar koncernchefen från BillerudKorsnäs


Han blir vd för bolaget som Atlas Copco planerar dela ut 2018.

Styrelsen för Atlas Copco AB har utnämnt Per Lindberg till att bli första VD och koncernchef för Epiroc AB, ett dotterbolag till Atlas Copco AB. Per Lindberg är för närvarande VD och koncernchef för BillerudKorsnäs AB, en ledande leverantör av förnybara förpackningsmaterial och lösningar.

-Per är en stark ledare med en gedigen industrikunskap och en lång erfarenhet från att framgångsrikt ha utvecklat bolag i en konkurrensutsatt internationell miljö, säger Hans Stråberg, ordförande för styrelsen i Atlas Copco AB . Styrelsen är glad att ha funnit en VD som kan positionera Epiroc på ett professionellt sätt och fortsätta att utveckla verksamheten.

I januari 2017 informerade Atlas Copco om planer att dela Gruppen i två bolag, Atlas Copco och Epiroc. Beslut om att dela upp bolaget kommer att fattas på årsstämman i april 2018. Om aktieägarna godkänner förslaget kommer Atlas Copco fortsatt att fokusera på industrikunder medan Epiroc, bolaget som ska delas ut, blir en ledande produktivitetspartner för kunder inom sektorerna gruv, anläggning och råvaror. 

Per Lindberg kommer att börja på sin nya position senast under första kvartalet 2018.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT