Aug 30, 2017

Atlas Copco på roadshow med den uppkopplade fabriken


Vill visa industrin alla möjligheter inom framtidens monteringslösningar. Första roadstop sker på onsdagen på Scania i Södertälje.

Tillverkningsindustrin i Sverige och många andra länder ställs inför nya utmaningar i takt med att Industri 4.0 får allt större genomslag. Industri 4.0 har kallats den fjärde industrirevolutionen där målet är smarta och uppkopplade fabriker. I framtidens industrimiljöer kommer människor, maskiner och utrustning att kommunicera och samarbeta med varandra direkt.

Atlas Copcos bidrag till denna industriella revolution går under benämningen Smart Connected Assembly.

-Smart Connected Assembly handlar om att skapa unika kund- och produktionsvärden genom att erbjuda möjligheter för kunderna att integrera alla monteringsrelaterade processer, säger Nicklas Tibblin , Vice President Marketing, MVI på Atlas Copco.

Roadshowen i Sverige startar den 30 augusti när Smart Connected Assembly-lastbilen gör sitt första stopp hos Scania i Södertälje. Under vecka 35 och 36 fortsätter sedan roadshowen till Köping (31 aug), Huskvarna (1 sept), Torslanda (4 -5 sept), Skövde (6 sept), Oskarshamn (7 sept) och Landskrona (8 sept).

Lastbilen är mycket av en virtual tour där besökarna kan följa med in i framtidens monteringsmiljöer och upptäcka möjligheterna med de monteringslösningar och koncept som Atlas Copco utvecklat som stöd för Industri 4.0. Besökarna kommer bl a att kunna ta på sig Virtual Reality-glasögon och testa olika applikationer och service.

-De stora förändringar som nu sker när den fjärde industrirevolutionen tar fart är positiva. Samtidigt är det viktigt att industrin följer med i den tekniska utvecklingen och upptäcker alla nya möjligheter. Det är också därför vi gör satsningen på en roadshow med en Industri 4.0 inspirerad Smart Connected Assembly-lastbil. Lastbilen är en mötesplats där vi tillsammans med svensk industri kan diskutera och titta på lösningar för dagsaktuella och framtida utmaningar med koppling till monteringskvalitet, kostnader, flexibilitet och ergonomi, säger Oskar Sörensson , Vice President Marketing, GI på Atlas Copco.

Fördelarna med Industri 4.0 kan sammanfattas med ”The six pillars of value” (sex värdepelare) som är en värdeplattform skapad av Atlas Copco och som illustrerar den fulla potentialen hos dagens och framtidens monteringslösningar. Många av lösningarna baseras på konkreta kundcase. Värdeplattformen beskriver de vinster som är möjliga att uppnå genom en optimering av produktionstiden, ökad produktivitet, reducering av kvalitetsbrister, sänkta kostnader för produktutveckling och lansering av nya produkter, energibesparingar och ergonomiska förbättringar.

Stig in i Smart Connected Assembly-lastbilen. Ta på ett par Virtual Reality-glasögon och kliv in i framtiden! 
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT