Aug 10, 2016

Atlas Copco konsoliderar Kina-verksamhet


Svag efterfrågan på gruvmarknaden.

 

Atlas Copco kommer att stänga enheten i Shenyang, som tillverkar framförallt handhållna bergborrmaskiner för gruvor och bygg- och anläggning, och flytta produktionen till fabriken i Zhangjiakou. I Shenyang kommer cirka 225 personer att påverkas.

I Zhangjiakou tillverkar Atlas Copco för närvarande sänkborrutrustning som används för att borra spränghål, vattenbrunnar och geotermiska energiapplikationer. På denna plats kommer cirka 45 personer att anställas och investeringar göras i utbyggnad av enheten och nya maskiner. 

- Vi har en fantastisk produktportfölj i Kina, men med den svaga efterfrågan på gruvmarknaden måste vi försäkra oss om att vi använder vår kapacitet på det mest effektiva sätt, säger Johan Halling, chef för affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik. Att konsolidera verksamheten kommer hjälpa oss att stå starka för framtiden. Vi kommer att stödja de anställda som påverkas i denna svåra situation.

Båda verksamheterna tjänar främst den inhemska kinesiska marknaden.  

Foto: Pixabay.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT