Foto: Atlas Copco.

May 17, 2017

Atlas Copco investerar 220 miljoner i ny fabrik


Den nya fabriken i South Carolina i USA invigs på onsdagen.

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, inviger idag en tillverkningsenhet i USA som kommer att öka produktiviteten för bygg- och anläggningskunder och förbättra säkerheten på sjukhus. 

Atlas Copco har investerat MSEK 220 i den helt nya fabriken i Rock Hill, South Carolina, USA. Fabriken kommer att tillverka portabla kompressorer och generatorer för bygg- och anläggningsmarknaden, samt medicinska gasprodukter för sjukhus. Anläggningen kommer att ha cirka 330 medarbetare.

Denna toppmoderna fabrik kommer att förbättra vår produktionskapacitet och öka produktiviteten för våra kunder i Nordamerika ,” säger Andrew Walker, chef för affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik.

Atlas Copco flyttar dessa verksamheter från en annan anläggning i Rock Hill till denna nya byggnad, som erhållit ett LEED (Leadership in Environmental Energy and Design) certifikat. Tillverkningen sker med effektiva och flexibla processer som är särskilt produktiva och miljövänliga. Den nya anläggningen omfattar det amerikanska marknadsbolaget.  

USALoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT