Walker Filtration Ltd. Foto: Atlas Copco.

Mar 1, 2018

Atlas Copco förvärvar Walker Filtration


En brittisk tillverkare av utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum.

Walker Filtration är ett familjeägt bolag baserat i nordöstra England. Bolaget tillverkar högeffektiv utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum och har omkring 220 anställda runt om i världen. Bolagets intäkter var 2017 cirka MGBP 30 (MSEK 330). Walker Filtration har försäljningskontor i Europa, USA, Australien och Japan.

-Walker Filtration är ett respekterat bolag med starkt varumärke och produktportfölj. Förvärvet kommer att spela en viktig roll för att utöka Atlas Copcos närvarooch kompetens inom tillverkning av utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum, säger Vagner Rego, verksamhetschef föraffärsområdet Kompressorteknik.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Företaget kommer att bli en del av divisionen Medical Gas inom affärsområdet Kompressorteknik.

För mer information om Walker Filtration, vänligen se https://www.walkerfiltration.co.uk/ 
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT